Datum plaatsing: 04 maart 2020 - Laatst gewijzigd: 03-03-2020 10:32:16

Letterbekken LIVE! Spoenk


Letterbekken LIVE! Spoenk


's-Hertogenbosch ('s Hertogenbosch): Woensdag 11 maart 2020 in de Brouwers aan de Vaart

In de amber-grimmige sferen van de Bossche Brouwers aan de Vaart, staan weer 4 frisse dichters en muziek voor iedereen. Eigenwijs, goed, en goed eigenwijs! Alsof Pippi zelf de avond samenstelde! Elke tweede woensdag van de maand is het vaste prik: Letterbekken LIVE. Altijd verrassend én gratis!

Met Jelmer van Lenteren, Evelien Rothuizen, Naomi Fadda, Elena Moderenko. Muziek: Sander Tonino. Open podium voor dichters

Jelmer van Lenteren (33)
Jelmer van Lenteren (Maasdijk, 1987) won de juryprijs van DichtSlamRap in Boxtel. Dat betekent dat hij dit jaar in de halve finale van de NL Poetry Slam. In 2014 werd hij al vierde in de finale. Zijn debuutbundel uit 2018 heet Het is koud waar ik niet ben. Hopelijk kunnen zijn woorden u verwarmen.

Evelien Rothuizen
De mens staat centraal in de teksten van Evelien Rothuizen. Dierbaren en vrienden, situaties met vreemde mensen, passeren de revue. Evelien snijdt maatschappelijke thema's aan en dicht over vragen over het leven. Daarnaast experimenteert Evelien ook met korte verhalen met een vleugje humor. Rechtdoorzee en kwetsbaar zodat mensen zich in de teksten van Evelien kunnen herkennen.

Naomi Fadda
Met een kop vol wilde haren en nog wildere dromen, én een peuk tussen haar tanden, schrijft ze over hoe het is om een vrouw te zijn. Over grote liefdes die van hun voetstuk flikkeren. Over hoge pieken, diepe dalen en het allemaal niet meer weten. Over je best doen te blijven zien, hoe godvergeten prachtig onze aardkloot is en al wat daar op rondhuppelt. Geïnspireerd door Tom Waits en Charles Bukowski, doordrenkt dit zigeunermeisje haar nachten met rooie wijn en haar pen met inkt. Om zo rauwe en pure liedjes, poëzie en verhalen de wereld in te helpen.

Elena Medorenko
Dat poëzie een taal is die via alle mogelijke substraten van begrip heen, kan raken en vervoeren, bewijst de van oorsprong Oekraïense Elena Mederenko (Lugansk, 1984). Ze is geboren in door Rusland bezet gebied, en ook haar taal heet bezet-Russisch; of Bezet-Oekraïens, net hoe je het bekijkt. De nationale identiteit en de taal gebruiken om die te manipuleren, is voor Elena pijnlijk. Ze is een mens van de wereld; Een puber die vrij wil zijn, vrij binnen de taal die zij wil en kan overbrengen. Ze doet dit via teksten in Nederlands en Russisch, en via de liedjes die ze met gitaar brengt. Mederenko, in Oekraïne docent Oekraïense literatuur, omhelst de taal in alle talen, van subtekst tot diep in het woord en gebaar.

Muziek: Sander Tonino (met Michel Wolters op gitaar)
Je kent de Bossche zanger en liedjesschrijver Sander Tonino wellicht nog uit een ver verleden van de Bossche bands Green, Crash Karma, Revenging Juliet en Visitors. In 2016 besluit hij – na zijn avontuur als zanger bij de Tilburgse band Here Be Dragons – een sabbatical in te lasten. Hij wil voelen waarom hij ook alweer muziek maakt en wat hem daarbij inspireert. Gedurende dat proces komt zijn jarenlange liefde voor artiesten als Robert Long, Frank Boeijen en Stef Bos naar boven drijven. Gevoed door de teksten en muziek van deze Hollandse helden resulteert dat in de Nederlandstalige liedjes die je vanavond gaat horen. Naakt, persoonlijk, licht poëtisch maar vooral vertellend neemt Sander je mee in zijn persoonlijke ontdekkingsreis, waarin hij zichzelf niet ontziet en waarin angst, teleurstelling, liefde, hoop, krabbelen en weer opstaan als een rode draad door de liedjes heen draaien. Nu is de tijd rijp om – samen met zijn muzikale partner in crime Michel Wolters op gitaar – het resultaat van deze zoektocht met het publiek te delen.

Open podium
Natuurlijk is er ook een open podium. Belangstellenden mogen maximaal twee (eigen) gedichten voordragen. Aanmelden kan tijdens de avond zelf.
Presentatie: Renk van Oyen.
Zie ook Facebook
Het evenement op onze site

Zaal open: 19.30 uur
Aanvang programma: 20.00 uur.
Locatie: Brouwpodium Bossche Brouwers aan de Vaart. Tramkade 29 in Den Bosch.
Entree: Gratis. Vrijwillige bijdrage gewaardeerd.
Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:


© 2020 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.13107