Datum plaatsing: 08 maart 2020

Folkcafé in de Groene Engel


Folkcafé in de Groene Engel


Oss (Oss): Aanstaande zondag 15 maart 2020, is er in de Groene Engel te Oss, weer een folkcafé. Deze keer ter ere van de Ierse Heilige Patricius oftewel St. Patrick. In de 4e eeuw is deze heilige vanuit Schotland naar Ierland getrokken om de heidendom aldaar te verjagen. In de 9e eeuw is hij heilig verklaard en sindsdien eren de Ieren hem met diverse festiviteiten rond zijn geboorte dag, 17 maart.

De Ieren hebben ook de nationale kleur groen aan hem te danken en het klavertje als Iers symbool. Het is dan ook traditioneel om groen bier te drinken, alhoewel dat weer overgewaaid is van Ierse immigranten in Amerika. De echte Ieren nuttigen een echte pint of Guinness of een shot Ierse whiskey! Groen bier is niets anders dan een groene kleurstof er in, je hebt er geen bartender (beertender) ervaring voor nodig!

De Nederlandse folkband Maggie's Flock speelt vanaf 16:00 het café plat met opzwepende Celtische folk; Maggie’s Flock is een zeskoppige groep uit Nijmegen/Arnhem die stevige folkrock speelt. Met gebruikelijke thema's als drank, chaos, moord, liefde en een vlijmscherp gevoel voor humor legt de band een link met de traditionele folk. De sound van Maggie's Flock is een mix van akoestische en elektrische instrumenten. Fijne meestompers met een flinke scheut Celtic folk. Sláinte!
Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

Colums
08 jul
08 jul
05 jun


Meer columns

© 2020 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.16316