Datum plaatsing: 16 maart 2020

Pontjesdagen: een weekend zigzaggen over en langs de Maas


Pontjesdagen: een weekend zigzaggen over en langs de Maas


Regio (Regionaal): Op 2 en 3 mei worden de eerste Pontjesdagen georganiseerd. Op de fiets of te voet kun je zigzaggend door het gebied van Woudrichem tot Wijchen, met de vele recreatieve voet- en fietspontjes die dit weekend weer in de vaart gaan, die een centrale plek innemen. Langs de route van zo’n 90 kilometer worden activiteiten georganiseerd door musea, waterschappen en betrokken ondernemers.

Het thema voor de Pontjesdagen is verbinden. “De pontjes staan voor de verbinding tussen beide Maasoevers en tussen de betrokken provincies, gemeenten en ondernemers”, zegt Wim Hoezen, bestuursondersteuner van stichting Maasmeanders, betrokken bij de organisatie van het evenement. In het gebied liggen onder ander vestingstadjes Woudrichem, Heusden, Batenburg, Ravenstein en Megen en de steden ’s-Hertogenbosch, Oss en Wijchen. Daarnaast vind je er tal van authentieke Maasdorpjes en verschillende watersport- en natuurgebieden, direct aan de Maas maar ook bos-, heide- en duingebieden iets verder van het water.

In het kader van de Pontjesdagen zal er voor dit weekend een speciale fiets- en wandelkaart voorhanden zijn waar activiteiten op vermeld staan. Bezoekers die op deze dagen gebruik maken van de pontjes betalen slechts €0,50 per overtocht en ook de deelnemende ondernemers hebben aantrekkelijke acties.

Deze eerste Pontjesdagen staan niet op zichzelf, de bedoeling is om het evenement elk jaar of om de twee jaar te organiseren en zo nog meer kansen te bieden om het gebied te verkennen. Pontjesdagen zijn een initiatief van de gemeenten Heusden, Maasdriel, West Maas en Waal, Zaltbommel, ’s-Hertogenbosch, Oss en Wijchen. Momenteel wordt er hard gewerkt aan een mooi programma in gebied langs de Maasoevers. Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via Facebook.com/Pontjesdagen
Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws

© 2020 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.29385