Datum plaatsing: 03 maart 2020 - Laatst gewijzigd: 03-03-2020 14:01:47

Inwoner van Oss besmet met coronavirus


Inwoner van Oss besmet met coronavirus


Oss (Oss): De GGD heeft een inwoner van de gemeente Oss positief getest op het coronavirus. Dit is een van de acht nieuwe gevallen die gistermiddag om 13.10 uur door het RIVM zijn gemeld.

Deze inwoner is in het gebied in Noord-Italië geweest waar twee weken geleden besmettingen met het coronavirus zijn vastgesteld. De patiënt en zijn gezinsleden zijn thuis in isolatie. De GGD brengt in kaart met wie de patiënt contact heeft gehad en houdt twee weken toezicht op hun gezondheid. Krijgen zij klachten, dan test de GGD hen op het coronavirus.

Burgemeester Buijs-Glaudemans: ‘Het is zeer vervelend wat de Osse patiënt en zijn familie meemaken. Ik heb hen inmiddels gesproken. Zij hebben goed gehandeld, precies zoals RIVM en GGD aanraden. De man heeft zich direct laten testen toen hij klachten kreeg na zijn Italië-reis. En direct zichzelf en zijn gezin thuis in quarantaine gezet. Er is daardoor geen contact met anderen geweest. De informatie van RIVM en GGD heeft zeker geholpen, maar het is vooral een groot compliment aan dit gezin.’

Meer informatie
Het RIVM en de GGD geven informatie en advies over het coronavirus. Als gemeente volgen wij dit. We handelen volgens hun adviezen. Zij geven aan dat er op dit moment geen reden is voor extra maatregelen. Hebt u vragen over uw gezondheid of wilt u meer weten: kijk dan op de websites van de Veiligheidsregio Brabant Noord, www.vrbn.nl en RIVM: www.rivm.nl. Of bel het landelijke informatienummer van de Rijksoverheid: 0800-1351.Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:


© 2020 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.14191