Datum plaatsing: 04 maart 2020

PatiŽnt met coronavirus in Bernhoven


PatiŽnt met coronavirus in Bernhoven


Uden (Regionaal): Woensdag 4 maart 2020 is bevestigd dat een patiŽnt van Bernhoven een infectie heeft met het Coronavirus (COVID-19). De patiŽnt wordt in strikte isolatie verzorgd en maakt het naar omstandigheden goed. Het gaat om een man uit Uden.

De patiŽnt kreeg tijdens zijn verblijf in het ziekenhuis op maandagmiddag 2 maart griepachtige verschijnselen. Afgelopen dinsdag 3 maart bleken de voorlopige testresultaten voor deze patiŽnt positief. De patiŽnt is om die reden direct in strikte isolatie geplaatst. Definitieve bevestiging van de uitslag volgde vanmiddag. De kamergenoten van deze patiŽnt worden voor de zekerheid getest. Zij worden ook in isolatie verpleegd.

Medewerkers die intensief contact hebben gehad met de patiŽnt ťn verkouden zijn of griepachtige verschijnselen hebben worden ook getest. Op het moment is nog niet duidelijk of dit het geval is, maar dit zijn we aan het onderzoeken.

GGD Hart voor Brabant brengt in kaart met wie deze patiŽnt contact heeft gehad (contactonderzoek). Privťcontacten van de patiŽnt worden door de GGD benaderd en moeten twee keer per dag hun temperatuur opnemen. Mochten deze klachten krijgen die passen bij het coronavirus, dan worden zij ook in isolatie geplaatst en getest.

De zorg voor alle patiŽnten in het ziekenhuis gaat gewoon door. Ook alle polikliniekbezoeken gaan door. Actuele informatie wordt gedeeld via de website www.bernhoven.nl
Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws

© 2020 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.28461