Datum plaatsing: 06 maart 2020

5 tips bij het kiezen van duurzame verlichting


5 tips bij het kiezen van duurzame verlichting


's-Hertogenbosch (Regionaal): Duurzaam wonen en leven komt in alle vormen en maten. Je hoeft namelijk helemaal geen gigantisch budget te hebben om wat duurzamer bezig te zijn: een paar kleine aanpassingen in je verlichting zorgen al voor een stuk duurzamer leven. Nog mooier is natuurlijk het feit dat duurzame verlichting je ook nog eens flink wat op de energierekening kan besparen. Wat wil je nog meer? We geven je dan ook graag een aantal praktische tips die je op weg zullen helpen bij het kiezen van de juiste duurzame verlichting.

1. Vervang je lampen voor LED verlichting
Je zult er waarschijnlijk niet veel meer in huis hebben, maar mocht je nog gloei- of spaarlampen hebben vervang deze dan door LED lampen. De LED lampen zijn iets duurder in aanschaf, maar zorgen voor een flinke energiebesparing en gaan daarnaast ook nog eens zo’n 10 jaar mee! LED lampen zijn in alle soorten en maten verkrijgbaar, dus passen gegarandeerd ook op jouw verlichting!

2. Gebruik bewegingsmelders
Heb je verlichting in ruimtes die niet zo regelmatig gebruikt worden zoals bijvoorbeeld een berging of de entree? Maak hier dan gebruik van bewegingsmelders zodat de verlichting automatisch aangaat wanneer iemand de ruimte betreedt, en ook automatisch uitgaat wanneer de ruimte niet gebruikt wordt. Zo blijven lampen niet onnodig lang branden en verlicht je een stuk duurzamer!

3. Mogelijkheid tot dimmen
Ga op zoek naar lampen met een dimfunctie zodat je het elektriciteitsverbruik flink kunt verminderen en daarnaast de lamp minder belast. Je kunt deze lampen aansluiten op een armatuur met een dimmer, maar je kunt er ook voor kiezen om een lamp aan te schaffen met een eigen dimfunctie. Hoe je dat doet? Lees vooral verder!

4. Schaf slimme verlichting aan
Tientallen merken komen tegenwoordig met allerlei soorten ‘slimme verlichting’. Van hele systemen tot gewone LED lampen met een eigen slim systeem. Zo kun je led lampen aanschaffen die je vervolgens met behulp van een handige app gewoon op afstand kunt besturen zonder hier overige apparatuur voor aan te schaffen. Handig om de lichten vast aan te zetten zodra je onderweg bent naar huis, of om de lampen wat te dimmen wanneer de avond valt.

5. Gebruik het natuurlijke licht
Heb je veel natuurlijk licht in de woning of wil je wat verlichting voor de achtertuin? Ga dan op zoek naar goede kwaliteit solar verlichting. Deze lampen verbruiken helemaal geen elektriciteit en laden zich gewoon op door de energie van de zon. Ideaal voor rondom het huis, maar ook erg handig voor een ruimte waar veel zonlicht binnenvalt!
Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

zakelijk nieuws

© 2020 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.17875