Datum plaatsing: 11 maart 2020

VR als middel bij het vinden van een baan


VR als middel bij het vinden van een baan


's-Hertogenbosch ('s Hertogenbosch): Er gaat een wereld van werk voor je open
Het project VR works is officieel gelanceerd. Weener XL, het werk- en ontwikkelbedrijf van de Gemeente 's-Hertogenbosch is vanaf nu uitgerust met 4 VR brillen en 25 films waarin kandidaten in 3D kennis kunnen maken met verschillende soorten beroepen.

Wethouder Huib van Olden: “Bij Weener XL proberen wij de dienstverlening constant te verbeteren. Technologie speelt hierin een steeds belangrijkere rol. Sinds maart 2020 maken wij gebruik van de mogelijkheden van virtual reality om mensen kennis te laten maken met allerlei beroepen. Met behulp van deze technologie geven wij mensen de mogelijkheid om vanuit een veilige omgeving te ervaren hoe een beroep kan zijn.”

10 bedrijfsbezoeken in een uur
De snelheid, waarmee werk verandert (functies, rollen) en ook de omgeving waarin dat wordt uitgevoerd, is enorm. Er komen steeds nieuwe functies bij, terwijl de meer traditionele banen verdwijnen. Het is bijna niet te doen voor onze kandidaten (mensen die moeite hebben bij het zelfstandig vinden van werk) om een goed beeld te vormen over vacatures, die bij hen passen. Tegelijk is in deze tijd door de krappe arbeidsmarkt het nodig dat er aansluiting komt. Ook onze bemiddelaars vinden het lastig om een juist beeld te krijgen van een vacature en daarna dat beeld ook nog goed te communiceren. Als voorbeeld; een medewerker van een contactcenter belt niet alleen koud acquisitie, lassen is niet meer een zwaar en vies beroep en een beveiliger is al lang niet meer die gespierde man die puur de veiligheid bewaakt.

Hoe dan?
Met een VR-bril en een in 360° opgenomen film wordt het kijken naar werk een totaal andere ervaring. Zo kun je tijdens het kijken naar deze filmpjes de werkplek echt meemaken en door rond te kijken en te bewegen heb je het idee dat je echt op de werkvloer bent. In een magazijn van een logistiek bedrijf rijden heftrucks om je heen, je ziet hoe groot het magazijn is en je krijgt een gevoel bij de dynamiek. Hierdoor kan de kijker ervaren wat het werk echt betekent.

Professionals die zich bezig houden met arbeidstoeleiding hebben hiermee een middel om meerdere, voor de kandidaat geschikte functies op een vernieuwende, laagdrempelige en realistische manier aan te bieden. En de kandidaten geven wij meer en betere informatie over wat zij van de baan mogen verwachten. Dit instrument heeft dus voordelen voor de professional als de kandidaat met als resultaat sneller en effectiever matchen. Meer matchen is hierbij nog niet eens het hoofddoel, gerichter en effectiever matchen wel! Door het gebruik van deze moderne technologie krijgt de dienstverlening ook een positieve impuls.
Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

overheid nieuws


11 april
11 april
13 april
14 april
15 april
17 april
17 april
18 april
22 april
25 april
26 april
28 april
03 mei
04 mei
05 mei
07 mei
08 mei
08 mei
09 mei
15 mei
17 mei
17 mei
25 mei
26 mei
29 mei
30 mei
31 mei
01 juni
06 juni
07 juni
09 juni
14 juni
14 juni
19 juni
28 augustus
18 september
16 oktober
20 november
13 december
18 december

© 2020 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.14176