Datum plaatsing: 10 maart 2020

Informatie over het coronavirus


Informatie over het coronavirus


's-Hertogenbosch ('s Hertogenbosch): Woensdag 4 maart 2020 is bij een arts-assistent van het Jeroen Bosch Ziekenhuis (JBZ) het coronavirus (COVID-19) aangetroffen. De arts-assistent heeft de JBZ patiŽnt met het coronavirus afgelopen vrijdag opgevangen op de afdeling Spoedeisende Hulp van het Jeroen Bosch Ziekenhuis. Omdat deze medewerker dinsdag milde luchtwegklachten kreeg en contact had gehad met de patiŽnt is deze getest. De arts-assistent woont in 's-Hertogenbosch.

De arts-assistent is thuis in thuisisolatie. De patiŽnten die dinsdag door de besmette arts-assistent zijn gezien, zijn geÔsoleerd. Zij worden gemonitord op de ontwikkeling van koorts en luchtwegklachten. De medewerkers waarmee deze arts-assistent contact heeft gehad, monitoren zelf hun gezondheid.

GGD Hart voor Brabant onderzoekt de privťcontacten van de arts-assistent. Mochten zij klachten krijgen die passen bij het coronavirus, dan worden zij ook in thuisisolatie geplaatst en getest.

De eerdere patiŽnt uit Gelderland met het coronavirus in het Jeroen Bosch Ziekenhuis (JBZ) is inmiddels uit het ziekenhuis. Hij is in thuisisolatie geplaatst.

Het JBZ heeft donderdag bevestigd gekregen dat ook een tweede patiŽnt besmet is met het coronavirus. Hij werd al in strikte isolatie verpleegd. Er is geen relatie met de eerste patiŽnt of met de arts-assistent die besmet is geraakt. Deze patiŽnt kwam naar boven omdat het JBZ alle patiŽnten met symptomen van een luchtweginfectie laat testen op het coronavirus. De rest van de uitslagen is overigens tot nu toe negatief. Zowel de arts-assistent als de patiŽnten maken het goed.

Zelf te nemen maatregelen tegen coronavirus
De belangrijkste maatregelen die je kunt nemen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen zijn heel simpel. Deze maatregelen gelden voor alle virussen die griep en verkoudheid kunnen veroorzaken. Het is dus altijd belangrijk om deze op te volgen. Deze zijn:
- was je handen regelmatig
- hoest en nies in de binnenkant van je elleboog
- gebruik papieren zakdoekjes, gooi deze na gebruik meteen weg
- raak je neus, mond en gezicht zo min mogelijk aan.



Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws

© 2020 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.29116