Datum plaatsing: 10 maart 2020

Hoe kan je stoppen met blowen?


Hoe kan je stoppen met blowen?


's-Hertogenbosch (Regionaal): Kan je niet meer zonder, weet jij je geen raad, je wilt stoppen met blowen. Maar je weet niet hoe je dit aan moet pakken. Vind je dat blowen teveel effect heeft op jouw kwaliteit van leven? Wil je zonder dat je iets nodig hebt weer genieten van het leven. Wat jouw reden ook is, stoppen met gebruiken is beter voor je lichaam en geest. Hier lees je waarom je beter kan stoppen en waar je terecht kan voor meer informatie en begeleiding.

Hoe weet je of je verslaafd ben aan cannabis?
Als je regelmatig blowt ontwikkeld je een soort van afhankelijkheid. Je hersenen krijgen steeds meer vertrouwen dat de drugs je helpen met functioneren. De symptomen die hierbij kunnen optreden zijn van lichamelijke aard. Het is dus mogelijk om afhankelijk te zijn van blowen, maar dat je nog niet verslaafd bent.

Ben je verslaafd dan ontstaat er na het verlaten van de stof uit je lichaam een hunkering naar meer. Het gevolg daarvan is dat je er lichamelijke of psychische symptomen van kunt krijgen. Je kan last krijgen van een strak gevoel in je buik en een onbedwingbare trek in drugs. Zweten, trillen, misselijkheid, woedeaanvallen en manipulatief gedrag zijn de heftigere symptomen waar je mee te maken kan krijgen. Je hebt steeds meer nodig door een tolerantie voor de drugs. De gevolgen zijn dat je steeds vaker meer gaat gebruiken. Dit is één van de criteria van een drugsverslaving.

Waarom kan je beter stoppen met blowen?
Blowen heeft fysieke en geestelijke gevolgen, stoppen is de enige manier om hier verandering in aan te brengen. Makkelijk is het niet, maar voor jou en je lichaam zal het veel gezonder zijn.

Je fysieke conditie kan behoorlijk te lijden hebben als je blowt. Je kan problemen krijgen met concentreren, coördineren en geheugenbeschadiging oplopen. Op sociaal en emotioneel vlak veranderd er een hoop. Het gebeurt regelmatig dat mensen die blowen in een sociaal isolement raken, wat ook weer effect heeft op je gezondheid. Je werk- of schoolprestatie kunnen er zeer ernstig onder te lijden hebben. Er is zelfs een kans om je baan kwijt te raken of dat je moet stoppen met je opleiding door deze verslaving.

Kun je afkicken van blowen zonder hulp?
Het ligt eraan hoe vaak en hoeveel je blowt of het verstandig is om te stoppen zonder hulp. Als je plotseling stopt met wiet dan ontstaan er vaak ontwenningsverschijnselen. Hierdoor kan je symptomen krijgen zoals; slaapproblemen, prikkelbaarheid en de hunkering om de drugs weer te gaan gebruiken. Dit zorgt ervoor dat het je moeilijk wordt gemaakt om daadwerkelijk te stoppen.

Bij het stoppen met cannabis krijg je last van dezelfde symptomen als wanneer je stopt met het gebruiken van tabak. Echter zullen deze vaak in een heftigere vorm zijn. Het stoppen van het gebruik van deze drugs is niet zo gevaarlijk als het stoppen met bijvoorbeeld alcohol. De symptomen kunnen ernstig zijn waardoor een poging om te stoppen de beste kans van slagen heeft als je dit doet met hulp. Bijvoorbeeld door het gebruik van medicijnen en dit onder begeleiding van een gespecialiseerde arts.

Je stopt niet alleen voor jezelf met blowen
Een verslaving aan drugs heeft niet alleen effect op het leven van de verslaafde zelf. De mensen in de directe omgeving worden hierdoor vaak volledig opgeslokt, dusdanig dat het ook een heftig effect heeft op hun leven. Als jij besluit om te stoppen met blowen zal dat niet alleen voor jou een beter leven betekenen. Je verandert op die manier de toekomst voor jezelf en de mensen om wie je geeft.Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws

© 2020 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.26310