Datum plaatsing: 11 maart 2020

Waarom een elektrische radiator in de badkamer?


Waarom een elektrische radiator in de badkamer?


's-Hertogenbosch (Regionaal): Daarom een elektrische radiator in de badkamer:

De badkamer heeft de afgelopen jaren een steeds belangrijkere rol gekregen in onze woning. Het is verworden van een ruimte om ‘je te wassen’ tot een ruimte om ook te ontspannen. Er wordt veel tijd in doorgebracht. Dat vraagt om een zekere mate van comfort en een behaaglijke temperatuur. Dat laatste is ook met elektrische verwarming te bereiken.

Douchen na het sporten of in bad om even bij te komen. De badkamer is dagelijks the place to be als het gaat om hygiëne en ontspanning. We kleden de badkamer daarom niet alleen functioneel, maar ook stijlvol aan.

Een groot aantal mensen kiest er zelfs voor om beeld en geluid in de badkamer te hebben. Je favoriete serie kijken als je in bad ligt of douchen met een lekker deuntje op de achtergrond. Het is allemaal mogelijk en je kunt je er uren vermaken.

Temperatuur bepaalt voor groot deel het comfort

Je kunt je nog zo omringen met alle mogelijke gadgets en luxe, één ding bepaalt voor een groot deel het comfort: de temperatuur. De ruimte moet behaaglijk en comfortabel voelen en dat doet het niet als het slechts 15 graden is.

Het formaat van een radiator in de badkamer is vooral bepalend voor de capaciteit om de gewenste temperatuur te bereiken. In sommige gevallen, bijvoorbeeld in een oudere woning of in een tweede badkamer in huis, is aansluiting op de centrale verwarming niet mogelijk. Of is bijverwarming fijn om juist de ruimte op een gewenste temperatuur te krijgen.

Elektrisch verwarmen: zinvol en zuinig

In deze gevallen is het eenvoudiger om in de badkamer een op zichzelf staand verwarmingselement te hebben. Elektrische verwarming door middel van een elektrische radiator is in dan de oplossing. Zo’n radiator is eenvoudig te installeren, werkt snel en de elementen zijn er in alle mogelijke modellen. Het geeft dezelfde aangename warmte af als een radiator die op de hoofdverwarming is aangesloten.

Juist omdat het gaat om deze ene ruimte, die bovendien niet ieder moment van de dag volledig verwarmd hoeft te worden, is een elektrische badkamerradiator zinvol en daarmee ook nog zuinig in gebruik.


Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

zakelijk nieuws

© 2020 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.15003