Datum plaatsing: 11 maart 2020

Ruim 1,1 miljoen Nederlanders stappen over van zorgverzekering


Ruim 1,1 miljoen Nederlanders stappen over van zorgverzekering


's-Hertogenbosch (Regionaal): In Nederland is het ieder jaar mogelijk om over te stappen naar een andere zorgverzekeraar. Indien je over wilt stappen, dien je dit voor het einde van het jaar te doen. Jaar in jaar uit maken talloze Nederlanders hier gebruik van. Ook afgelopen zorgperiode kozen heel veel Nederlanders weer voor een andere zorgverzekering. In totaal stapten er eind 2019 liefst 1,1 miljoen 18-plussers over naar een andere zorgverzekeraar. Het merendeel van onze landgenoten stapt over na het vergelijken van de zorgverzekeringen.

Waarom overstappen?
Er zijn verschillende redenen om over te stappen naar een andere zorgverzekering. De voornaamste reden is de prijs. De premie die je betaalt voor een zorgverzekering wordt vaak ieder jaar iets hoger. Is jou zorgverzekeraar er de laatste jaren ook niet goedkoper op geworden? Dan kun je voor een overstap kiezen. Bij een andere zorgverzekering betaal je mogelijk wel aanzienlijk minder premie voor eenzelfde soort verzekering. In dat geval ben je natuurlijk gek wanneer je bij jouw huidige verzekeraar blijft. Naast de prijs is de service voor veel mensen ook een reden om over te stappen. Indien een zorgverzekeraar slechte service verleent, stap je waarschijnlijk ook over. Je wilt immers wel dat je zo goed mogelijk bijgestaan wordt op het gebied van zorg.

Betaal ook minder met zorgtoeslag
De premies voor de meeste zorgverzekeringen zijn de laatste jaren vrijwel alleen maar gestegen. Voor veel Nederlanders wordt een verzekering hierdoor steeds lastiger te betalen. Dit geldt met name voor mensen die het financieel gezien niet al te breed hebben. Is dit bij jou ook het geval? Kijk dan eens op goedkoopstezorgverzekering.nl wat voor jou de goedkoopste optie is. Vergeet echter ook niet dat je mogelijk recht hebt op zorgtoeslag. Dit is een financiële bijdrage vanuit de overheid om jou te helpen de kosten voor jouw zorgverzekering op te hoesten. De zorgtoeslag is inkomensafhankelijk. Hoe meer je verdient, des te lager is de zorgtoeslag. Verdien je weinig? Dan kun je dankzij de zorgtoeslag toch een volwaardige zorgverzekering afsluiten.
Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

zakelijk nieuws

© 2020 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.18146