Datum plaatsing: 22 maart 2020

Amantius on Stage


Amantius on Stage


's-Hertogenbosch ('s Hertogenbosch): Op zaterdag 11 april 2020 presenteert Drumfanfare Amantius haar vier orkesten tijdens het ‘Amantius on Stage’ concert in congrescentrum 1931 in ’s-Hertogenbosch.

Drumfanfare Amantius viert in het seizoen 2019-2020 haar 35-jarig bestaan en doet dat op spetterende wijze met een concert in de concertzaal van Congrescentrum 1931. Sinds lange tijd keert de Drumfanfare met haar 2-jaarlijkse concert weer terug op Bossche grond. Met ‘Amantius on Stage’ treden alle orkesten van de Drumfanfare voor het voetlicht met overwegend nieuw repertoire en worden de liefhebbers van mars-, show- en amusementsmuziek op hun wenken bediend.

Door de jaren heen is de Drumfanfare volledig zelfvoorzienend geworden. Met 8-10 eigen instructeurs voor hout, koper en slagwerkinstrumenten stomen zij toekomstig talent klaar. De instructeurs ademen het Amantius-DNA en sommigen van hen zijn al vele jaren aan de vereniging verbonden. Onder meer instructeur voor de tamboergroep, Dennis Smits, gaat in het volgende seizoen op voor zijn 15-jarig dienstverband bij de Drumfanfare.

Musiceren bij Drumfanfare Amantius kan al vanaf 7 jaar waarbij de vereniging voorziet in de gehele muzikale en theoretische opleiding. Een instrument kan beschikbaar gesteld worden door de vereniging en eens per jaar vind de Challenge plaats. Een muzikale kindervakantieweek waarbij kinderen van binnen en buiten de vereniging een instrument naar keuze tot hun beschikking krijgen, hier een week lang les in krijgen van professionals om vervolgens op vrijdag met een volledig orkest van 1 week oud een concert te verzorgen.

Vanuit de wekelijkse lessen maken de allerkleinste kennis met het spelen in een orkest bij Mini Amantius. Na vorderingen volgt doorstroming naar Jong Amantius. Bij Jong Amantius gaan de jonge muzikanten kennismaken met marcheren en het lopen van shows. Onlangs presenteerde Jong Amantius haar show tijdens de Nationale Taptoe in Ahoy. Vanaf 15 jaar volgt doorstroming naar de Show- & marchingband bestaande uit ca. 58 muzikanten. Dit orkest heeft een gemiddelde leeftijd van 27 jaar oud en bestaat zowel uit dames als heren. Jaarlijks zijn zij aanwezig op bloemencorso’s, streetparades en taptoes in en buiten Nederland. Ook heeft de drumfanfare met haar eigen Stageband ook een podium orkest. Zij verzorgen zittende optredens en worden naast de traditionele bezetting vergezeld van gitaar en toetsen. Dit orkest verzorgd zelfs de opening van het ‘Amantius on stage’ concert

De diverse dirigenten van de Drumfanfare voorzien de orkesten van op maat geschreven arrangementen. Zij zorgen elke 2 jaar voor een geheel nieuw repertoire voor binnen en buiten. Behalve de muziek komt ook de showchoreografie uit de eigen gelederen. De dirigent van Jong Amantius en de Stageband, Roeland Cleijne, is net als zijn collega instructeur van de tamboergroep in het volgende seizoen 5 jaar aan de vereniging verbonden.
Door talentvolle instructeurs aan de vereniging te verbinden is Drumfanfare Amantius onderscheidend, uniek en volledig self-supporting.

Kaarten voor dit bijzondere concert zijn online te koop via deze link. De prijs van een kaart bedraagt €12,50.
De deuren van de foyer gaan om 19.00 uur open en aanvang van het concert is om 19.30 uur waar de Stageband u al in hogere muzikale sferen zal brengen. Voor meer informatie over Drumfanfare Amantius en het ‘Amantius on Stage’ concert verwijzen wij u door naar ww.amantius.nl.

Details foto
Onderschrift: Jong Amantius en de Show- & marchingband tijdens Taptoe ’s-Hertogenbosch.
Bron: André Bon
Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

Colums
08 jul
08 jul
05 jun


Meer columns

© 2020 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.14662