Datum plaatsing: 16 maart 2020

Versterken station Rosmalen


Versterken station Rosmalen


Rosmalen ('s Hertogenbosch): Het station Rosmalen krijgt extra fietsparkeerplaatsen en meer parkeerplaatsen voor auto’s. Met deze maatregelen kunnen inwoners nog comfortabeler reizen met het openbaar vervoer. Het parkeren van de fiets of auto bij het station wordt eenvoudiger. Zo versterken we het station Rosmalen als vervoersknooppunt. En stimuleren we inwoners om vaker met het openbaar vervoer te reizen.

De maatregelen zijn een idee vanuit het Programma A2 Deil –Vught. Dat programma richt zich op minder verkeer op dat traject. Het gaat hier om zogeheten quickwin-maatregelen.

Zowel de fietsenstalling aan de noordzijde van het station als aan de zuidzijde worden uitgebreid. In totaal komen er 250 fietsparkeerplaatsen bij. Daarnaast ook extra parkeerplaatsen voor scooters en brommers. Om deze uitbreiding mogelijk te maken, wordt het oude bewakingshuisje gesloopt. Daarmee krijgt de noordzijde van het station een meer open karakter. De extra ruimte voor de fietsenstalling aan de zuidzijde wordt in de hoogte gevonden. Hier komt dubbellaags fietsparkeren.

Voor het autoverkeer wordt het parkeerterrein achter Perron 3 uitgebreid met ongeveer 45 extra parkeerplaatsen. Om het parkeren achter Perron 3 aantrekkelijker te maken, wordt de loopafstand naar het station aanzienlijk korter door een extra voetpad naar het spoor.

Uiterlijk 2022 zijn de extra voorzieningen gereed.Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

overheid nieuws
Colums
08 jul
08 jul
05 jun


Meer columns

© 2020 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.14822