Datum plaatsing: 13 maart 2020

Dit voorjaar dragen we sjaals!


Dit voorjaar dragen we sjaals!


's-Hertogenbosch (Regionaal): Dan hebben we het niet over het gebreide exemplaar. Die kan de kast in. Hier gaat om de zijden sjaal die als accessoire een outfit compleet maakt. Hoe je dat doet, lees je hier.

Het voorjaar is hét moment om niet alleen het huis schoon te maken, mits je dat ziet zitten natuurlijk, maar ook om je kledingkast uit te mesten. Nieuwe lente, nieuwe energie, nieuwe kleding. Of juist dat behouden wat je werkelijk draagt en de rest kan naar de Kringloop of anderszins.

Wat er overblijft is meestal meer dan kleding alleen. Er zijn veel accessoires die de kast vullen. Heb je wel eens geteld hoeveel sjaals je hebt? Een sjaal voor bij je jas, eentje voor om je haar en eentje waarvan je niet weet waar je deze bij kunt dragen.

Niet wegdoen! De sjaal is aan een comeback bezig. Deze mag weer op de Grace Kelly manier om je haar gedragen worden. Dat wil zeggen op de stijlvolle fifties manier. Sla een echt zijden exemplaar om je hoofd, laat er net een plukje haar uitspringen aan de voorzijde, vouw deze als een overslag voor om je hals en knoop het dan aan de achterkant vast, onderaan je haar.

Een andere manier van dragen is los om je hals. Niet vastknopen dus, geen fratsen uithalen met die lange sjaal. Gewoon laten hangen en met je mee laten bewegen. Daar heb je een groot formaat sjaal voor nodig.

Nog een manier om de sjaal stijlvol te dragen is om je middel. Ja heus. Laat de riem voor wat deze is, die komt ook nog wel weer aan de beurt, maar kies ervoor om met een mooie sjaal passend bij de kleur van de jurk of het vest, je taille te benadrukken. Staat werkelijk geweldig.

Taille benadrukken met fanny pack: nee, met sjaal: ja

Het is inderdaad ook mogelijk om met een fanny pack eenzelfde effect te krijgen, maar als je stijlvol gekleed wilt gaan kun je deze beter verruilen voor een tas die je in de hand draagt of nonchalant over de schouder. Daar zijn prachtige exemplaren van. Een fraaie handtas of shopper doet het altijd goed.

Je draagt er dit voorjaar behalve je sleutels en portemonnee natuurlijk ook een zonnebril in mee, want die kon wel eens goed van pas komen. Denk ook aan je smartphone (níet in je broek- of jaszak) en een lipstick. Als je geen lipstick-vrouw bent kun je er een lekker luchtje in met je meedragen. Een zweem van bloemen achterlaten als je langsloopt, is nog altijd een van de meest stijlvolle outfits die je maar bedenken kunt. Dan voel en ruik je pas echt het voorjaar!


Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws

© 2020 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.27931