Datum plaatsing: 17 maart 2020

Bossche man krijgt 10 jaar cel voor doodslag op zijn vrouw


Bossche man krijgt 10 jaar cel voor doodslag op zijn vrouw


's-Hertogenbosch ('s Hertogenbosch): Een 68-jarige man uit ’s-Hertogenbosch is schuldig aan de dood van zijn vrouw. De rechtbank Oost-Brabant oordeelt dat er geen sprake was van voorbedachten raad, zodat de verdachte wordt vrijgesproken van moord maar wordt veroordeeld voor doodslag. De man krijgt daarvoor een gevangenisstraf van 10 jaar.

De verdachte verklaarde dat hij in juni 2019 aan zijn vrouw vroeg of zij ontbijt voor hem wilde maken. Ze zou dit hebben geweigerd. Volgens de verdachte kregen ze daarover ruzie en sloeg de vrouw hem op een plek in zijn nek waaraan hij geopereerd was. Vervolgens liep de verdachte naar zijn schuur, pakte een doos waarin vleesmessen zaten, haalde er een mes uit en liep de keuken in waar zijn vrouw stond. Daar begon de verdachte op haar in te steken. Na dit voorval stapte hij op zijn fiets en reed naar het politiebureau. De politie vond de vrouw in de gang van hun woning. Haar keel was doorgesneden en ze had daarnaast nog 49 andere steek- en snijwonden.

Geen moord
De rechtbank maakt uit de verklaringen van de verdachte op dat hij, overmand door gevoelens van vernedering en boosheid, naar de schuur is gegaan met de welbewuste bedoeling om een mes te pakken en daarmee zijn vrouw te steken. Uit een reconstructie van de politie blijkt dat het lopen naar de schuur, het pakken van het mes en het teruglopen naar de keuken 1 minuut en 6 seconden duurt. Anders dan de officier van justitie vindt de rechtbank dit een te korte tijdspanne om te kunnen spreken van voorbedachten raad. Hiervoor moet komen vast te staan dat de verdachte zich gedurende enige tijd heeft kunnen beraden. Daar is volgens de rechtbank geen bewijs voor. De rechtbank spreekt de verdachte daarom vrij van moord en veroordeelt hem voor doodslag.

Gruwelijk en nietsontziend
De verdachte heeft zijn vrouw op gruwelijke en nietsontziende wijze om het leven gebracht door haar keel door te snijden. Zijn daad bracht de nabestaanden van het slachtoffer onherstelbaar leed en verdriet. In het bijzonder voor de drie kinderen die niet alleen moeten leven met het verlies van hun moeder, maar ook met het besef dat hun moeder is gedood door hun vader. De rechtbank houdt er op advies van deskundigen ook rekening mee dat de verdachte verminderd toerekeningsvatbaar was. Hij kampt met een depressieve stemmingsstoornis en mogelijk een intellectuele zwakte en onrijpheid. Al met al vindt de rechtbank een celstraf van 10 jaar op z’n plaats.Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

politie nieuws

© 2020 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.22701