Datum plaatsing: 18 maart 2020

De refurbished iPhone is erg populair


De refurbished iPhone is erg populair


's-Hertogenbosch (Regionaal): In een tijd waar duurzaamheid steeds belangrijker wordt en mensen steeds minder geld willen uitgeven aan smartphones kiezen ze vaak voor een refurbished iPhone. Refurbished betekent letterlijk vertaald uit het Engels ‘’gereviseerd’’. Hiermee wordt bedoeld dat de iPhone gebruikt is, maar om verschillende redenen retour is verzonden. Dit hoeft niet altijd het geval te zijn. Bij een voorraad overschot is het toestel ongebruikt en kan het eigenlijk als nieuw verkocht worden.

Groot prijsverschil ten opzichte van een nieuwe iPhone
Het grootste voordeel van een refurbished iPhone is het grote prijsverschil ten opzichte van een nieuwe iPhone uit de winkel. Het prijsverschil kan zelfs oplopen tot wel 50%. Om een voorbeeld te nemen kunnen we kijken naar de iPhone Xs. Een nieuwe iPhone Xr uit de winkel kost al gauw €900, terwijl een refurbished iPhone Xs al te verkrijgen is voor €594. Je kunt dus eenvoudig en snel €306 besparen met het kopen van een refurbished iPhone Xs. Dit geld kun je weer besteden aan andere aankopen.

Je draagt een steentje bij aan een beter milieu
Met het kopen van een refurbished iPhone draag jij een steentje bij aan een beter milieu, jij verlengt namelijk de levensduur van een iPhone met flink wat jaren. Er hoeven geen schaarse grondstoffen gebruikt te worden om een nieuwe iPhone te produceren.

Een garantietermijn van twee jaar
In tegenstelling tot een nieuwe iPhone uit de winkel krijg je bij een refurbished iPhone vaak wel twee jaar garantie in plaats van een jaar. Apple biedt namelijk vaak maar een jaar garantie aan op hun nieuwe toestellen. Wanneer je een langere garantietermijn wil hebben, dan dien je daar extra geld voor neer te leggen.
Refurbished iPhone aanbieders kunnen twee jaar garantie aanbieden, omdat zij zeker zijn van hun toestellen. De iPhones worden namelijk volledig nagelopen door specialisten, om eventuele defecte onderdelen te vervangen.
Naast de garantietermijn van twee jaar krijg je ook standaard 14 dagen bedenktijd om de iPhone te retourneren indien de aankoop niet bevalt. Zo ben jij in ieder geval zeker van je aankoop.

De conclusie
Nu je op de hoogte bent van de grootste voordelen van een refurbished iPhone, is het aan jou om de afweging te maken tussen de refurbished iPhone of een nieuwe iPhone uit de winkel. Ga bij je zelf na of je nieuwste van het nieuwste wil hebben of toch tevreden bent met een gereviseerd toestel.
Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

zakelijk nieuws
Colums
08 jul
08 jul
05 jun


Meer columns

© 2020 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.18393