Datum plaatsing: 18 maart 2020

Gemeente Oss tekent overeenkomst voor glasvezel


Gemeente Oss tekent overeenkomst voor glasvezel


Oss (Oss): Supersnel en betrouwbaar internet, van de kernen tot in de buitengebieden, dat is de toekomst voor Oss. Op woensdag 18 maart tekenden gemeente Oss en E-Fiber de samenwerkingsovereenkomst. In deze overeenkomst staan de afspraken waaronder E-Fiber in Oss een glasvezelnetwerk gaat aanleggen.

Hoewel het benodigde aantal aanmeldingen tijdens de vraagbundelingscampagne niet in alle kernen is bereikt, was er voldoende enthousiasme voor supersnel en stabiel internet in Oss. E-Fiber heeft daarom besloten toch een toekomstbestendig glasvezelnetwerk aan te leggen in de hele gemeente Oss.

Een stap dichterbij
“Vandaag zijn de handtekeningen gezet door E-Fiber en gemeente Oss. Weer een belangrijke stap naar het einddoel: glasvezel in de hele gemeente Oss. Nu kan E-Fiber de aanleg voorbereiden van vele honderden kilometers glasvezel. Een megaproject. Hier hebben we met z’n allen de komende jaren heel veel profijt van”, aldus wethouder Frank den Brok.

Aanleg en planning
Nu de vergunning voor de aanleg binnen is wil E-Fiber zo snel mogelijk van start met de aanleg van het netwerk in de gemeente. Echter is de planning ook afhankelijk van de ontwikkelingen rondom het coronavirus. Nadere informatie over de planning van de aanleg volgt.
De inwoners van de gemeente Oss kunnen nog steeds kosteloos overstappen op glasvezel door een abonnement af te sluiten bij één van de beschikbare providers. Meer informatie is te vinden op: e-fiber.nl/oss.

Over E-Fiber
E-Fiber is een bedrijf dat gespecialiseerd is in de aanleg van glasvezel. E-Fiber vindt dat iedereen in Nederland recht heeft op snel en betrouwbaar internet. Waar je ook woont, van het stadshart tot in de polder. Daarom investeert E-Fiber in infrastructuur, innovatie, techniek én in mensen. Om zo een uniek ‘open’ glasvezelnetwerk aan te leggen waarop iedere provider zijn diensten mag leveren.
Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws


11 april
11 april
13 april
14 april
15 april
17 april
17 april
18 april
22 april
25 april
26 april
28 april
03 mei
04 mei
05 mei
07 mei
08 mei
08 mei
09 mei
15 mei
17 mei
17 mei
25 mei
26 mei
29 mei
30 mei
31 mei
01 juni
06 juni
07 juni
09 juni
14 juni
14 juni
19 juni
28 augustus
18 september
16 oktober
20 november
13 december
18 december

© 2020 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.28912