Datum plaatsing: 20 maart 2020

Gegokt en verloren!


Gegokt en verloren!


Oss (Oss): Afgelopen dinsdag reden wij over de Schaepmanlaan te Oss en kwam ons een motorscooter tegemoet welke tot twee maal toe een wheelie deed.

Om hem hierop aan te spreken gaven wij de bestuurder een stopteken. Hij stopte, schatte zijn kansen in, en ging vervolgens op de vlucht om aan de controle te ontkomen.

Wat volgde was een achtervolging waarbij de bestuurder met volle snelheid over het trottoir en tussen het winkelend publiek reed. Toen hij plotseling de Heihoeksingel opreed kon een automobilist ternauwernood stoppen om een aanrijding te voorkomen.

De achtervolging ging verder door de Ruwaard waarbij snelheden van 120 km/u in een 30-zone werden gehaald. Snel werd de achtervolging afgebroken vanwege de veiligheid van de overige weggebruikers.

De tenaamgestelde, een 22-jarige Ossenaar met meerdere vermeldingen van onveilig rijgedrag, bleek de bestuurder van de motorscooter te zijn. Een bezoek aan zijn huisadres bevestigde dit.

Zijn rijbewijs is per direct ingevorderd en hij kan processen-verbaal tegemoet zien voor het negeren van het stopteken, het opzettelijk gevaar of hinder veroorzaken en een snelheidsoverschrijding van 80 km/u in een 30-zone. Ook wordt hij aangemeld bij het CBR voor een onderzoek naar zijn rijgeschiktheid.Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

politie nieuws

© 2020 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.25382