Datum plaatsing: 22 maart 2020

Robotmaaiers vanaf heden actief bij Nulandia


Robotmaaiers vanaf heden actief bij Nulandia


Nuland ('s Hertogenbosch): Zoals iedereen heeft vernomen is het sportpark t/m 6 april gesloten. Doordat er op dit moment niet wordt gevoetbald en getraind heeft de gemeente besloten om onderhoud te verrichten aan de grasvelden. Al eerder is er vanuit de gemeente gesproken over het inzetten van robotmaaiers bij Nulandia. Door de sluiting is, in overleg met Nulandia, dit vervroegd ingevoerd en zijn er vanaf afgelopen week 2 robotmaaiers actief bij Nulandia. Eén robotmaaier voor de trainingsvelden (veld A & D) en een grotere robotmaaier voor de wedstrijdvelden (veld B & C) en de keepershoek.

De robotmaaiers blijven vanaf heden actief bij Nulandia. Dit heeft als voordeel dat men niet meer met zware grasmaaiers op het veld hoeft. Door de klimaatverandering krijgen we nl. ook in zomerse periodes en het voorjaar te maken met hevige regenbuien. Door met robotmaaiers te gaan werken, kunnen we ook in deze natte periodes het veld goed maaien en zal het gebruik van robotmaaiers ten goede komen aan de kwaliteit van de grasvelden.

Het moge duidelijk zijn dat dit de nodige discipline vraagt van onze trainers, leiders, leden, vrijwilligers maar ook van de kinderen die na 6 april (of mogelijk nog later) op ons sportpark komen voetballen.

Na elke wedstrijd, training maar ook overdag als kinderen op de velden voetballen, zullen de goals van het veld verwijderd moeten worden. Deze zullen altijd van het veld moeten worden gehaald. Hiervoor gaan we nog plekken realiseren in de bosrand c.q. langs het veld. Daarnaast zijn we ook bezig met makkelijke transportsystemen op alle goals. Bij grote goals hebben we inmiddels een proefmodel aangebracht en daar zijn we positief over.
Laat geen hesjes, kleding of ander materiaal achter op het veld. Deze worden door de robotmaaiers volledig kapotgemaakt. Aan ouders het verzoek om hun kinderen hierop te wijzen! Het moge duidelijk zijn dat Nulandia niet aansprakelijk gesteld kan worden voor schade aan kleding of andere eigendommen welke op het veld worden achtergelaten.
De netten van de vaste goals op de wedstrijdvelden (veld B & C) moeten altijd omhoog bij het verlaten van het veld.
Mocht er door iemand bewust schade veroorzaakt worden aan de robotmaaiers dan zullen we als club/gemeente de schade gaan verhalen op die persoon.

De robotmaaiers zijn uitgerust met GPS, beveiliging en andere communicatiemiddelen waardoor ze op afstand bediend en gevolgd kunnen worden. De definitieve stroomvoorzieningen voor de robotmaaiers zal spoedig worden aangelegd door de gemeente. Het zijn prachtige apparaten waar we veel plezier van zullen gaan hebben. Laten we er met zijn allen voor zorgen dat ze goed hun werk kunnen doen. Dan gaan we er allemaal veel plezier van hebben m.b.t. de kwaliteit van de grasmatten.Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

voetbal nieuws

© 2021 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.14508