Datum plaatsing: 24 maart 2020

Extra traumahelikopter met transportfunctie direct ingezet


Extra traumahelikopter met transportfunctie direct ingezet


's-Hertogenbosch (Regionaal): Vanaf dinsdag 24 maart gaat het vijfde Mobiel Medisch Team met een extra traumahelikopter de lucht in om intensive care-patiŽnten zo snel mogelijk te vervoeren. Deze helikopter zal in heel Nederland inzetbaar zijn. Dinsdag werd deze al direct gebruikt om een ic-patiŽnt te vervoeren van Den Bosch naar Groningen

Vervoer over de weg ontlasten
Gezien de groei van het aantal patiŽnten dat met het coronavirus is besmet, is besloten om deze helikopter naast de bestaande MMT-dienst in te zetten om patiŽnten nog sneller in het juiste ziekenhuis te krijgen en daarmee ook het vervoer over de weg te ontlasten.

De helikopter wordt beschikbaar gesteld door de ANWB Medical Air Assistance (MAA) en is door het Radboudumc volledig ingericht voor het vervoer van intensive care patiŽnten. Het team vliegt in beschermende kleding om niet geÔnfecteerd te raken. Na elk transport wordt de helikopter volledig ontsmet.

De helikopter vliegt van 07.00 tot 19.00 uur en start vanaf vliegbasis Volkel. Mogelijk dat deze later vanaf een andere locatie ingezet gaat worden.

Grotere helikopter
De bemanning van de helikopter bestaat uit een piloot, een gespecialiseerd MMT-verpleegkundige en een anesthesioloog-MMT-arts. Deze helikopter is groter dan de reguliere helikopter die door MMTís in gebruik is en biedt meer ruimte om een patiŽnt te kunnen vervoeren en de juiste zorg te kunnen verlenen.

Samenwerking diverse partijen
Dat deze helikopter zo snel operationeel is, danken wij aan de snelle en soepele samenwerking tussen en de buitengewone inspanningen van de verschillende betrokken partijen, o.a. VWS, het Landelijk Netwerk Acute Zorg (LNAZ), de ANWB-MAA, onze leveranciers en het Radboudumc.Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

politie nieuws

© 2020 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.23044