Datum plaatsing: 24 maart 2020

Nieuw in het programma: 'Ons Plekske Oudoor'


Nieuw in het programma: 'Ons Plekske Oudoor'


Vinkel ('s Hertogenbosch): De diverse rode draden die door alle dagelijkse activiteiten en bezigheden van ‘Ons Plekske’ lopen zijn: “Zorg, werken, sport en ontspanning”. Ze zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. “Het aangename met het nuttige verenigen”, zijn de woorden die oprichter en eigenaar Luuk Broos vaak bezigt. Midden in de kern van Vinkel staat een prachtige woon- werkboerderij. Bij binnenkomst wordt je van het ene in het andere moment opgenomen in de warme huiselijke sfeer. De lage gastvrije drempel geeft niet alleen de bewoner, maar ook de bezoeker, een volledig (zelf)vertrouwen.

Het aangename met het nuttige verenigen. Deze kunst verstaat Luuk met zijn team als geen ander. En het mooie aan dit alles is dat ze het niet schuwen om het spektakel in dit gehele concept op te nemen. De laatste toch wel enigszins spectaculaire aankoop is daarvan het bewijs. Luuk Broos: “Graag wil ik mededelen dat wij (Ons Plekske) een van onze grote wensen in vervulling hebben mogen laten gaan door de aankoop van een heuse stoere ‘Four Wheels Land Rover”. Woorden van een glunderende en trotse Luuk Broos.
Het plan is om samen met de jongeren in de omgeving met de Land Rover 4x4 terrein gaan rijden.”In de zomermaanden gaan er de kano’s erop en gaan we op een soort van survivaltocht de natuur in. Herperduin en de Maashorst zijn prachtige gebieden waar we vlotten en hutten kunnen bouwen. Survivallen in de bossen en waar nodig gebruik maken van onze stoere “Rover’.

Hendrik van Esch
“Onze vrijwilliger pur sang, Hendrik van Esch, is twintig jaar een Land Rover berijder geweest. Hij kent deze Four Wheeler van binnen en buiten. Samen met de jongeren gaat hij, wanneer nodig, sleutelen aan onze nieuwe aanwinst. Deels misschien oppimpen voor een praktisch gebruik. Alles in het kader van aangenaam, werken, leren en nuttig bezig zijn. Heel bijzonder in dit geheel is het feit dat we daarnaast een unieke samenwerking hebben met “Experience Island” in Tilburg die het meest uitgebreide gevarieerde off-road terrein van Nederland hebben. Daar mogen wij terreinrijden in combinatie met werken (terrein onderhoud, horeca en ondersteunen bij evenementen). Een van onze grote wensen is uitgekomen met deze aankoop. Wij, maar zeker ook onze jongeren, kijken er enorm naar uit. Het mag voor ons morgen zomer worden”, lacht Luuk.
Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws

© 2020 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.28441