Datum plaatsing: 23 maart 2020

Verdachten zaak 'groepsverkrachting 's-Hertogenbosch' blijven vastzitten


Verdachten zaak 'groepsverkrachting 's-Hertogenbosch' blijven vastzitten


's-Hertogenbosch ('s Hertogenbosch): De rechtbank Oost-Brabant startte maandagmiddag met de pro-forma behandeling van de strafzaken tegen 5 verdachten in de zaak die het Openbaar Ministerie aanduidt als ‘groepsverkrachtingszaak ’s-Hertogenbosch’.

De verdediging verzocht de rechtbank onder meer de voorlopige hechtenis van de verdachten te schorsen, dan wel op te heffen. Maar de rechtbank oordeelt dat er nog onverminderd sprake is van ernstige bezwaren tegen de verdachten die het mogelijk maken hen in voorlopige hechtenis te houden. Ook de gronden daarvoor zijn nog steeds aanwezig.

Het gaat om een zeer ernstige verdenking en de persoonlijke belangen van de verdachten wegen volgens de rechtbank ook onvoldoende zwaar om de voorlopige hechtenis te schorsen.

Het coronavirus is volgens de rechtbank ook geen reden om de persoonlijke belangen van de verdachten te laten prevaleren boven de belangen van de maatschappij om hen in voorlopige hechtenis te laten. De instellingen waarin de verdachten verblijven volgen de RIVM-richtlijnen en er is waar nodig medische zorg beschikbaar.

De volgende pro-formazitting staat gepland voor 19 juni 2020.Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

politie nieuws

© 2020 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.23529