Datum plaatsing: 26 maart 2020

CoronapatiŽnten Maasdonk en Rosmalen naar Sint Jozefoord


CoronapatiŽnten Maasdonk en Rosmalen naar Sint Jozefoord


Nuland ('s Hertogenbosch): CoronapatiŽnten uit Nuland, Vinkel, Geffen en Rosmalen die niet thuis kunnen blijven, worden opgevangen door zorgorganisatie Sint Jozefoord en de huisartsen Maasdonk. Met deze unieke samenwerking zorgen zij ervoor dat mensen dicht bij huis opgevangen kunnen worden en de ziekenhuizen ontlast worden.

Jos van der Sande, huisarts te Vinkel: ďOp dit moment komen coronapatiŽnten alleen thuis te liggen. Mantelzorg valt weg. De thuiszorg is beperkter beschikbaar. Zo komen die patiŽnten zonder zorg te zitten en raken ze in eenzaamheid. Samen met Sint Jozefoord kunnen we hier snel een oplossing voor bieden.Ē

Sint Jozefoord verhuist een maand eerder dan gepland twee afdelingen naar de gerenoveerde vleugel. Zo komt er plaats voor de opvang van 6 tot maximaal 34 patiŽnten. Deze speciale zorgafdeling heeft een eigen ingang en grenst aan de huisartsenpraktijk Nuland.

Sacha Ausems, directeur a.i. van Sint Jozefoord: ďSint Jozefoord zorgt in deze hectische tijden niet alleen goed voor de eigen cliŽnten, maar wil in deze tijd ook klaarstaan voor alle kwetsbare bewoners van Nuland en omgeving. We hebben met zín allen een maatschappelijke verantwoordelijkheid te nemen.Ē

Jos van der Sande: ďHet verzorgen van coronapatiŽnten op ťťn locatie stelt ons als huisartsen in staat patiŽnten continue zorg te bieden. Zo is er altijd verpleging aanwezig en staan we dicht bij de patiŽnt. Dit is iets wat bij verpleging in de thuissituatie momenteel vaak lastig te realiseren is. Ik ben erg trots op dit samenwerkingsverband met mijn collega-huisartsen en Sint Jozefoord."

Sacha Ausems: ďSint Jozefoord heeft een hechte band met Nuland en de omringende dorpen. Ook in deze tijd willen we ervoor zorgen dat deze gemeenschappen overeind blijven en er op een goede manier gezorgd wordt voor iedereen.

Donderdag 26 maart verhuisden de eerste bewoners. Vrijdag zijn de eerste bedden voor coronapatiŽnten beschikbaar. De medische zorg wordt geleverd door de huisartsen Maasdonk, de overige zorg en faciliteiten door Sint Jozefoord.

Oproep: Sint Jozefoord is, ten behoeve van de nieuwe opvang van coronapatiŽnten, nog op zoek naar hoog-laagbedden en zorgpersoneel. Neem contact op met de receptie van Sint Jozefoord via 073 5 342 342.
Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws


11 april
11 april
13 april
14 april
15 april
17 april
17 april
18 april
22 april
25 april
26 april
28 april
03 mei
04 mei
05 mei
07 mei
08 mei
08 mei
09 mei
15 mei
17 mei
17 mei
25 mei
26 mei
29 mei
30 mei
31 mei
01 juni
06 juni
07 juni
09 juni
14 juni
14 juni
19 juni
28 augustus
18 september
16 oktober
20 november
13 december
18 december

© 2020 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.31036