Datum plaatsing: 30 maart 2020

Een goede kinderfiets is een fiets op maat


Een goede kinderfiets is een fiets op maat


Nuland ('s Hertogenbosch): En dan leert je kind fietsen. Een mijlpaal in zijn ontwikkeling. Dat gaat het beste met een stevige fiets op maat. Dan mogen zowel de jongens als de meiden de kleur zelf kiezen.

Als ouder wil je je kind graag leren fietsen, ook al houd je je hart in het begin vast. Overmoedige en vooral enthousiaste kinderen, willen nog wel eens capriolen uithalen als het om fietsen gaat. Maar uiteindelijk leren ze het allemaal.

De basisregels? Voor de kinderen geldt: handen aan het stuur, goed voor je uit kijken en je concentreren. Voor de ouders geldt, koop een fiets op maat en niet op de groei. Toegegeven, het is verleidelijk om te denken met een wat grotere fiets langer te kunnen doen, maar het fietsplezier wordt er niet beter op. Sterker nog; een kind leert dan niet goed en lekker fietsen. De balans is op een te grote fiets moeilijker te houden en het is zelfs gevaarlijk omdat hun voeten niet bij de grond komen. Ga dan maar eens remmen en handig op- en afstappen. Een goede kinderfiets is in eerste instantie een fiets op maat.

Blik vooruit en handen aan het stuur
Jongens willen nog wel eens overmoedig op hun nieuwe jongensfiets tekeergaan. Zonder op- of omkijken razen ze het fietspad over, maar dat kan -zeker in het begin- beter nog maar even achterwege blijven. Zorg ervoor dat ze zich concentreren op het verkeer voor zich, de handen goed aan het stuur houden en vooral dat ze goed op- en af kunnen stappen.

Meiden zijn daarentegen vaak wat rustiger, maar ook zij willen nog wel eens druk in de weer zijn met accessoires. Een leuk mandje voorop de meisjesfiets is aan hen wel besteed, maar het is niet de bedoeling daar onderweg in te gaan graaien. Ook hier geldt: blik vooruit en handen aan het stuur.

Nog een tip: het kan verstandig zijn om het kind, zeker in het begin, een helm te laten dragen. Dat is een stuk veiliger en daarmee zijn ze minder kwetsbaar als ze toch eens op hun snuit gaan. Zo’n helm is er in allerlei kleuren en als ze daar eenmaal aan gewend zijn, fietst dat toch een stuk rustiger. Laat je goed informeren want ook hier geldt dat de helm goed moet passen.





Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

zakelijk nieuws

© 2020 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.16665