Datum plaatsing: 01 april 2020

Áll you need is love" binnenkort mogelijk bij Ons Plekske


Áll you need is love" binnenkort mogelijk bij Ons Plekske


Vinkel ('s Hertogenbosch): “Ik zit inmiddels zo’n 25 jaar in de zorg en ga veel om met jongeren die een lichte verstandelijke beperking hebben. En ja, ook deze groep jongeren zijn op zoek naar een relatie, vriend of vriendin”, zegt Luuk Broos eigenaar en coach van Ons Plekske in Vinkel enigszins zorgelijk. De signalen vanuit de jongeren komen bij Luuk en zijn coaches met regelmaat door. Luuk: “Het is heus geen eenvoudig probleem waar je zo direct een pasklare oplossing voor hebt. Hoe mooi was het dan ook dat onze coach Bowie tijdens een van onze team besprekingen zomaar met het idee van ‘daten’ op de proppen kwam.

“Het zette ons aan het denken en het liet me eigenlijk niet meer los. En wie me ook maar een beetje kent weet, dat ik bij een goed idee flink ga doordenken. First Dating voor iemand met een licht verstandelijke beperking. Het is niet zomaar een item wat je, hoe lumineus het idee ook mag zijn, zomaar eventjes in de markt zet. Bij lange na niet”, zegt Luuk heel erg behoedzaam.

Overleggen
Met de gehele coaching groep zijn ze gaan brainstormen. Daarna zijn er, maandenlang, diepgaande gesprekken geweest met belanghebbenden en zeker ook met de deskundigen. Je gaat met dit toch wel beladen onderwerp nu eenmaal niet zomaar over ‘een nachtje ijs’. Ook worden de belanghebbende ouders en/of begeleiders samen met de jongeren betrokken in de materie. “En dan, heel langzaam, groeit er een soort van vertrouwen, zoiets van: ‘Ja dat zou best eens mooi kunnen gaan worden’. Het idee van Bowie kreeg steeds meer vorm”, zegt Luuk met een brede smile. Luuk: “En dan nog zijn het behoorlijke stappen. We zijn het ons zeer bewust. Maar het enthousiasme van onze jongeren is sowieso groots en dat inspireert ons enorm. Onze jongeren staan te popelen om te beginnen.

Aanmelden
Inmiddels zijn ze zover dat het project ‘groen licht’ heeft gekregen. “Kandidaten voor de ‘First Daters met een lichte verstandelijke beperking’ mogen zich vanaf nu aanmelden op ons email adres”. Denk maar aan dames en heren in de leeftijd van 16-25 jaar, zegt Luuk. Het team gaat met de aangemelde kandidaten in gesprek en maken een soort van voorselectie. “Alles, zowel met de daters als ouders, zeer zorgvuldig en met een goede voorbereiding. Dit project moet alle aandacht krijgen die het nodig heeft”. De ‘First Dating’ vindt plaats in de boerderij en iedereen is welkom en er zijn geen kosten aan verbonden. Hoe meer zielen, hoe meer vreugde. toch? We gaan het helemaal op zijn ‘datings’ inrichten inclusief een hapje en drankje.
Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws

© 2020 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.30312