Datum plaatsing: 01 april 2020

Rosmalense tandartsen zetten hun tanden in verbindend lied


Rosmalense tandartsen zetten hun tanden in verbindend lied


Rosmalen ('s Hertogenbosch): Tandartsen Merel Kooning (41) en Wim van Uum (42) uit Rosmalen hebben samen een lied geschreven waarin zij oproepen om met elkaar te verbinden. "Met 'Laten we ons verbinden' willen we alle inwoners van Nederland laten weten dat ze er niet alleen voor staan."

"Zondag 15 maart kon ik niet slapen en klom ik in de pen om een nummer te schrijven", zegt tandarts Merel Kooning. De tekst deelde zij online en via via kreeg ze contact met Wim van Uum, een andere tandarts op 5 kilometer afstand van haar praktijk. "Hij bleek ook met dit idee te spelen om een lied te maken." Van Uum zette de tekst tot een lied om en dook samen met Kooning – op gepaste afstand – begin vorige week de studio in Hilversum in om het nummer 'Laten wij ons verbinden' op te nemen.
"We willen alle inwoners van Nederland laten weten dat ze er niet alleen voor staan. De wereld staat op zijn kop. Hoe mooi is het dan als we met muziek verbinding maken", zegt Van Uum. "Tegenstrijdig genoeg als we allemaal in isolement moeten leven. Zo normaal als het een paar weken geleden leek om gewoonlijk naar je werk te gaan, boodschappen te doen, de kids naar school te brengen, je voortdurend door het leven te haasten, lijkt het leven nu even stil te staan."

Genoodzaakt tandartspraktijken tijdelijk te sluiten
Merel Kooning (41) tandarts en praktijkhouder met twintig medewerkers in Rosmalen, was genoodzaakt om – na de oproep van de regering - samen met vele andere collega-tandartsen de praktijk tijdelijk te sluiten. Ook Wim van Uum, die een eigen praktijk heeft met specialisme implantologie in Den Bosch deed dit. Kooning: "We moesten natuurlijk onszelf, onze medewerkers en patiënten beschermen tegen het razendsnel verspreidende Corona-virus. Een moeilijke beslissing voor ons als zorgverleners." De Brabantse onderneemster vervolgt: "Enerzijds omdat we als zorgverlener juist mensen willen helpen en we dat nu niet meer kunnen doen, anderzijds omdat de cashflow per direct stopt en ook wij een gezin moeten onderhouden, een hypotheek hebben en andere financiële verplichtingen hebben." Met dit lied willen de tandartsen iedereen aanmoedigen. Kooning: "Net als in mijn boek roep ik iedereen op om positief te blijven en zich door niets of niemand tegen te laten houden. Laten we ons verbinden."

"Voor vrouwen die alles willen en zich door niets laten tegenhouden"
Onlangs lanceerde Merel Kooning haar boek "Mama rijdt een Bentley" waarbij zij vrouwen aanmoedigt en inspireert het beste uit zichzelf te halen, ook al lijken de omstandigheden alles behalve ideaal. Voor vrouwen die alles willen en zich door niets laten tegenhouden, zo luidt het motto in haar non-fictiedebuut 'Mama rijdt een Bentley' dat begin dit jaar werd gelanceerd.
De audiotrack van dit lied 'Laten wij ons verbinden' is de beluisteren via https://www.mamarijdteenbentley.nl/Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws

© 2020 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.28620