Datum plaatsing: 04 april 2020

Politiehelikopter maakt jacht op man met pistool


Politiehelikopter maakt jacht op man met pistool


's-Hertogenbosch ('s Hertogenbosch): Afgelopen vrijdagavond kregen wij de melding, waarvan je zeker de verdachte wilt pakken. Een onbekende man had aan diverse spelende kinderen in de wijk Maaspoort een pistool laten zien. Het kwam erg bedreigend over en de kinderen belden direct hun ouders, die vervolgens 112 belden. Diverse eenheden, waaronder de politiehelikopter keken uit naar de verdachte. Ook werd er een burgernet melding uitgezet. Meerdere bewoners vanuit de Maaspoort hadden de verdachte gezien en dankzij een van de tips werd de verdachte aangetroffen. Ook werd het pistool aangetroffen. Dit bleek achteraf een op een echt lijkend plastic vuurwapen te zijn.

Nadat de man was aangehouden, hebben collega’s nog even met de kinderen gesproken. Zij waren erg geschrokken en hadden zich niet veilig gevoeld. Zij waren erg opgelucht dat de verdachte was aangehouden. Ze hadden veel vragen. Een paar antwoorden: Dankzij oplettende burgers is hij aangehouden door de politie. Nee, de man zal jullie waarschijnlijk niet meer herkennen als hij vrijkomt. De man zal zaterdag worden verhoord. De officier van justitie zal bepalen wat hij dan met de man wil als het onderzoek klaar is. Als de man voor de rechter moet verschijnen, dan zal dat waarschijnlijk maandag of dinsdag zijn.
Uiteraard hebben we de ouders gewezen op slachtofferhulp. Ondanks dat de verdachte gepakt is, zullen niet alle kinderen gemakkelijk in slaap gevallen zijn vannacht.

Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

politie nieuws

© 2020 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.23294