Datum plaatsing: 06 april 2020

Wespenplagen in 2020


Wespenplagen in 2020


's-Hertogenbosch (Regionaal): De winter in Nederland was dit jaar betrekkelijk zacht. Echt koud is het niet geweest, waardoor ongedierte waarschijnlijk ook een stuk eerder opduikt dan normaal. Zo verwachten we onder meer dat het niet lang duurt voor de eerste wespenkoninginnen weer ontwaken uit hun winterslaap. Zodra zij ontwaakt zijn, beginnen ze met het bouwen van een nest. Het duurt in dat geval niet lang voor de eerste wespen weer rondvliegen. Hoe eerder dit ongedierte begint, des te langer de periode is waarin wespen voor overlast zorgen. Dit is natuurlijk niet bevorderlijk voor het aantal wespenplagen in 2020. Wespen leven immers langer in ons land, waardoor de overlast waarschijnlijk ook groter wordt.

De laatste jaren steeds meer overlast door wespen
2020 is niet het eerste jaar waarin wespen voor overlast zorgen. Nee, ook de jaren hiervoor was het op veel plekken in Nederland al raak. De opwarming van de aarde levert een belangrijke bijdrage aan het aantal wespenplagen. Aangezien de winters korter en zachter zijn, hebben wespen een langere periode om te leven. De beestjes planten zich zodoende dus ook vaker voort, waardoor er alleen nog maar meer wespen komen. En hoe meer wespen er zijn in ons land, des te groter de kans op een plaag wordt. Gezien de overlast van wespen in de afgelopen jaren wordt er ook serieus rekening gehouden met een groot aantal wespenplagen in 2020.

Dit moet je doen bij overlast door wespen!
Een wespenplaag is natuurlijk geen pretje. Indien er sprake is van een plaag, is de kans dat je gestoken wordt immers een stuk groter. Hier zit je natuurlijk niet op te wachten. Daarom is het zaak in actie te komen bij overlast door wespen. Probeer eerst te achterhalen of er een nest in de buurt zit. Dit doe je door wespen op een afstandje te volgen. Gaan de beestjes ergens naar binnen? Dan is de kans groot dat er een wespennest zit. Indien er een nest in jouw direct omgeving zit, ervaar je vaak meer overlast. Wordt deze overlast steeds erger? Dan moet je het wespennest verwijderen. Ga hier niet zelf mee aan de slag, maar laat dit over aan een professionele ongediertebestrijder.
Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws

© 2020 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.32206