Datum plaatsing: 11 april 2020

Met de Paasdagen op berenjacht!


Met de Paasdagen op berenjacht!


Vinkel (Regionaal): Vergeet de Pokémonjagers. De straten worden overspoeld door knuffelberen. De oproep om knuffels achter het raam te plaatsen wordt in heel de regio massaal opgevolgd. Kinderen en gezinnen kunnen er in eigen buurt naar hartenlust beren gaan spotten.

Wie goed rondkijkt tijdens zijn of haar coronawandeling, heeft het misschien al opgemerkt: her en der zitten knuffelberen aan het raam. De berenjacht komt overgewaaid uit Australië en het Verenigd Koninkrijk. Het populaire prentenboek ‘We gaan op berenjacht’, geschreven in 1995 door Michael Rosen en Helen Oxenbury, diende als inspiratie. Sinds kort verschijnen er ook bij ons heel wat oproepen op sociale media, allemaal met dezelfde boodschap: plaats een beer aan het raam voor de berenjagers.

Het coronavirus beperkt de activiteiten, maar wandelen met het gezin mag. Omdat speeltuinen en parken gesloten zijn, is er wel wat extra creativiteit nodig om het buitenspelen spannend te houden. Berenjagen dus. De regels van die berenjacht zijn simpel: plaats een beer aan je eigen raam en zoek tijdens een wandeling in jouw buurt naar andere beren.
Intussen krijgt de oproep heel wat gehoor op verschillende Facebookpagina’s en in Whatsappgroepen, en komen meer en meer beren even aan het venster te zitten. Berenjagers kunnen in nagenoeg alle plaatsen inmiddels terecht. Het aantal variërt van enkele tientallen tot honderden! Op www.berenjachtkaart.nl zijn alle beren en hun stekkies bij elkaar gebracht. Je kunt dus opzoeken waar je beren zou kunnen vinden in de eigen buurt. De adressen waar de beren te vinden zijn werden ook nog eens ingegeven in een document dat werd omgezet in een kaartje op Google Maps. Goed voor een indrukwekkend overzichtsbeeld, al is de kans groot dat lang niet alle beren in dat kaartje opgenomen zijn.

berenbingo
Gezinnen met kinderen die op berenjacht gaan en die bang zijn de tel kwijt te raken, kunnen het ook over een andere boeg gooien en hun creativiteit de vrije loop laten. Zo kan je bijvoorbeeld voor een potje ‘berenbingo’ gaan. Op een afstreepkaart breng je dan allerlei verschillende beren (en andere knuffels) aan. Iedere keer er een gevonden wordt mag die afgestreept worden van de bingokaart. In de facebookgroep kan je een kaartje vinden met verschillende types beren om je wat op weg te helpen.

actief
Wie het nog wat actiever wil, kan ook activiteiten koppelen afhankelijk van het type beer. Vind je een zwarte beer dan spring je op één been, bij een witte beer draai je een rondje, bij een grijze beer geef je een applausje en bij een bruine beer spring je zover mogelijk. Tref je een beer met kleding dan maak je een buiging. Zitten er twee beren gezellig samen achter het raam zing je ‘ik zag twee beren’ en bij 4 berenhuizen op een riij roep je 4 op een rij!Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws

© 2020 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.28434