Datum plaatsing: 11 april 2020

Guus Meeuwis belooft optreden aan Annenborchers


Guus Meeuwis belooft optreden aan Annenborchers


Rosmalen ('s Hertogenbosch): Guus Meeuwis hoorde van zijn management dat in Annenborch iedere middag zijn lied ‘Brabant’ wordt gezongen. Dat vond ie zo leuk dat hij een boodschap insprak die als ‘voorwoord’ voor een filmpje van de bewoners van Annenborch werd gemaakt. Dat filmpje is gemonteerd door medewerkers van het IT en Telecombedrijf IrisOne, een bedrijf dat binnenkort van Vlijmen naar Rosmalen verhuist. Rob Stolzenbach, marketing en communicatiemedewerker van dat bedrijf wilde iets leuks doen voor de bewoners van Annenborch en bracht wat taart. Daarbij kwam hij in gesprek met Janneke Pander, de directeur van Annenborch, aan wie hij de vraag stelde of zijn bedrijf nog iets meer kon betekenen. Nou, zei Janneke, wij willen eigenlijk wel aan iedereen laten weten dat het hartstikke goed gaat bij Annenborch, vooral door de manier waarop de bewoners zelf omgaan met de situatie. Dat willen zij hun familie maar ook iedereen daarbuiten wel laten weten. Gewoon een positief geluid laten horen en ervan genieten om iedere dag samen te zingen. Rob verzamelde heel veel filmmateriaal, veelal opgenomen met de telefooncamera van bewoners en medewerkers. “Daar zaten best wel veel uurtjes in om het te editen, er een geheel van te maken, zeg maar. Maar dat hadden wij er graag voor over. Daar slaan wij ons niet voor op de borst, zeker niet. Juist in deze tijd moeten we er zijn voor elkaar. En wat is er dan mooier om dit te kunnen doen. Toen daar op het laatste moment ook nog de inbreng van Guus Meeuwis bij kon worden gemonteerd was dat natuurlijk helemaal geweldig.”
De boodschap van Guus is helder. Zodra het weer kan is hij welkom om live op te treden, de bewoners en medewerkers van Annenborch kijken er naar uit. Dit schreef Guus:

“Lieve mensen van Annenborch,

Ik weet toevallig dat jullie iedere dag om 15.00 uur
‘Brabant’ zingen. Dat doet me deugd, want zingen is het
leukste wat er is en samen zingen is het fijnste wat er is.
Ik zou het zo graag met jullie meezingen, maar dat
kan helaas niet, nog niet in ieder geval.
Daarom heb ik het op deze manier willen oplossen en ik hoop dat jullie zo voelen en weten dat ik in gedachten bij jullie ben. Houd moed, hou vol. En als de tijd rijp is, kom ik graag
langs en dan zet ik hem in en dan hoop ik dat we met zijn
allen met een grote glimlach ‘Brabant’ zingen.”

Guus Meeuwis

Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws

© 2020 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.27977