Datum plaatsing: 15 april 2020

Heemkundekring Rosmalen even op 1,5 meter afstandRosmalen ('s Hertogenbosch): Natuurlijk is het cryptisch bedoeld, maar toch. De gemiddelde leeftijd van de vrijwilligers van Heemkundekring Rosmalen ligt aardig in de buurt van de risicogroep vanwege het coronavirus. De verspreiding van dit akelige virus gaat nog steeds door. En we weten met z’n allen niet hoe en wanneer het zal eindigen.

Door Rien van den Broek

Het zal niemand verbazen dat het bestuur volledig achter de door de overheid genomen maatregelen staat. We hebben alle activiteiten, bijeenkomsten en vergaderingen tot 1 juni laten vervallen en of helemaal afgelast of verplaatst naar een ander tijdstip.
Gelukkig kunnen we terugkijken op een mooi 2019 waarin we Heemkundekring Rosmalen weer verder op de spreekwoordelijke Rosmalense kaart hebben gezet. Met natuurlijk als absoluut hoogtepunt de vertoning van onze film “Vijf Donkere Jaren” tijdens de herdenking van “75 jaar bevrijding Rosmalen”. Deze film heeft blijkbaar zo tot de verbeelding gesproken dat mede hierdoor ons ledental gestaag is gegroeid. Hopelijk continueert zich deze trend.
Ook de start van 2020 was prima, een goed bezochte nieuwjaarsborrel, onze 1e filmavond over Landgoed Coudewater en Woonzorgcentrum Mariaoord. En daarnaast natuurlijk onze Algemene Ledenvergadering waarin de nodige veranderingen en aanpassingen aan de orde zijn geweest.

Rosmalla
Onze interessante cursus Rosmalogie is voor de derde keer van start gegaan maar helaas heeft ook hier het coronavirus roet in het eten gegooid. In het najaar, wat overigens toch al de bedoeling was, gaan we weer fris en fruitig verder. Ons fraaie periodiek Rosmalla is inmiddels weer bij al onze leden bezorgd en ligt ook in de boekhandel bij De Omslag en The Read Shop.
Helaas liggen momenteel al onze activiteiten grotendeels stil maar gelukkig kunnen we middels de digitale snelweg wel wat zaken op blijven pakken. Als we weer verder kunnen en op stoom komen, kunnen we best nog wat vrijwilligers gebruiken. Heeft U interesse om ons te helpen, stuur dan een mail naar info@heemkundekringRosmalen.nl
We zoeken nog vrijwilligers voor -de redactie van Rosmalla, het uitzoeken en benoemen van historisch fotomateriaal, huishoudelijke ondersteuning in ons Heemhuisen -hand- en spandiensten bij diverse projecten

Heemkundekring Rosmalen wil graag haar ambities waarmaken. Zoals het erfgoed van Rosmalen bewaken, zuinig zijn op onze historische collecties, activiteiten verder ontwikkelen en de jeugd bij de HKKR betrekken. Daarnaast zou een nieuw Heemhuis echt fantastisch zijn. Dit alles kan natuurlijk alleen maar als ons ledenbestand blijft groeien en bloeien. Ook kunnen we niet zonder sponsoren die de HKKR een goed hart toedragen. Hopelijk weten we met vereende krachten spoedig een aantal potentiële sponsoren te interesseren. Kort en bondig luidt de oproep: “meld je aan als lid of neem contact op als sponsor, alles kan via onze website www.heemkundekringRosmalen.nl of stuur een e-mail naar: info@heemkundekringRosmalen.nl
Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws

© 2020 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.27659