Datum plaatsing: 11 april 2020

Marco van Lokven keert terug op het oude nest: 'Ik miste Nulandia'


Marco van Lokven keert terug op het oude nest: 'Ik miste Nulandia'


Nuland ('s Hertogenbosch): Na twee jaar HVCH kiest Marco van Lokven (25) ervoor om komend seizoen terug te keren naar Nulandia. De reden is simpel volgens de middenvelder. ,,Ik miste Nulandia, dat is mijn club. Ik speel ook het liefste voor Nulandia, nóg liever dan op een hoger niveau", zegt hij.

Rond de winterstop had hij al aangegeven dat hij twijfelde om door te gaan bij HVCH. In een gesprek met de technische commissie liet hij toen al doorschemeren dat hij weleens terug zou kunnen gaan naar Nulandia. Afgelopen vrijdag hakte hij de knoop door. ,,Ik heb een mooie tijd bij HVCH gehad. Het is net als Nulandia een dorpsclub met een gezellige kantine. Maar...", zegt hij met een lach. ,,Nuland is Nuland. Dat is het probleem. Ik wil graag met vrienden voetballen."

Anderzijds zien zijn vrienden én andere leden van Nulandia hem ook graag terugkeren. Vanuit de technische commissie, spelers en vooral door trainer Marc van Delft was er de laatste twee jaar nauw contact met Marco. Zij zijn dan ook verheugd dat hij komend seizoen weer terug is.

Hij verliet Nulandia om te kijken of hij een hoger niveau aankon. Met HVCH speelde hij in de eerste klasse en was hij veelal basisspeler. Dit seizoen begon hij de eerste wedstrijd nog op de bank, maar speelde hij verder alles, behalve toen hij geblesseerd was. ,,Het niveau lag me ook wel. De trainer respecteerde mijn keus om terug te gaan naar Nulandia, maar hij snapte het niet helemaal. Omdat ik nog zo jong ben, had ik best nog een tijd op hoger niveau kunnen spelen."

Derde of vierde klasse?

Nu wil Marco met Nulandia zo hoog mogelijk spelen. Hij was al eens dicht bij promotie naar de derde klasse, maar destijds verloren de Nulanders in de nacompetitie van Festilent. Daarna ging hij naar HVCH, maar nu is hij dus terug. In de derde of vierde klasse? Door de coronacrisis kwam er een abrupt einde aan het seizoen van Nulandia, dat eerste stond in de vierde klasse. Clubs kunnen nu nog een aanvraag doen om alsnog te promoveren. ,,Het maakt mij niet veel uit waar we spelen. Het lijkt me mooi om kampioen te worden, in de vierde klasse is die kans toch iets groter." Ook omdat nagenoeg iedereen van de huidige selectie heeft aangegeven door te gaan.Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

voetbal nieuws
Colums
08 jul
08 jul
05 jun


Meer columns

© 2020 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.14859