Datum plaatsing: 15 april 2020

Wat doen sporters als ze thuis zitten?


Wat doen sporters als ze thuis zitten?


's-Hertogenbosch (Regionaal): Veel sporters zitten momenteel thuis omdat ze niet op hun vereniging mogen komen. Zowel profs als amateurs mogen niet of nauwelijks de deur uit om fit te blijven. Maar wat doe je dan, om toch niet heel je zorgvuldig opgebouwde conditie te verliezen? We beschrijven het thuisleven van vijf sporters, die momenteel thuis vastzitten door corona. Hoe blijven ze fit en bereiden ze zich voor op nieuwe evenementen die straks hopelijk weer plaats gaan vinden.
Je kan natuurlijk een marathon lopen op je balkon, zoals deze gekke Fransman elke week doet. Maar er zijn gelukkig ook mensen die op een ‘normale’ manier fit proberen te blijven thuis. Zie hieronder de voorbeelden van de Nederlanders die fit willen blijven.

1. Wijnaldum varieert in thuissporten
De eerste in het rijtje van Nederlandse sporters die zich fit proberen te houden is Georginio Wijnaldum. De voetballer van Liverpool zit met zjjn kids in huis en probeert daar toch een beetje fit te blijven. Volgend jaar mag hij met Oranje strijden voor hun kansen op Euro 2021, maar momenteel houdt hij zichzelf thuis fit. Door de Coronacrisis mag hij niet naar buiten en hij probeert daarom thuis zo goed mogelijk te sporten.
Op zijn Instagram-account zien we Wijnaldum actief voetballen met een WC-rol, met tafeltennissen en ook vrij veel in het zwembad. Daar probeert de voetballer zo fit mogelijk te blijven om hopelijk voor hem alsnog de titel met Liverpool binnen te slepen als het seizoen afgemaakt mag worden.

2. Harrie Lavreysen bouwt een gym
Baanwielrenner Harrie Lavreysen moet het als krachtpatser op de fietsbaan, naast het fietsen natuurlijk, vooral van het werken met gewichten hebben. Daarom heeft de drievoudig wereldkampioen tijdens het WK eerder dit jaar, een gym in zijn tuin gebouwd.
Lavreysen was zich aan het voorbereiden op de Olympische Spelen in Tokio deze zomer, maar die werden vanwege de Coronacrisis afgelast. Om toch actief te blijven en zo fit mogelijk te blijven voor nieuwe toernooien en de Olympische Spelen volgend jaar, traint de beresterke baanwielrenner nu elke dag in zijn tuin, totdat hij weer de baan op mag en het échte krachthonk in mag.

Waar krachtmens Lavreysen met gewichten aan de gang is, wil wegwielrenner Robert Gesink vooral werken aan zijn duurvermogen. De ronderenner van het Nederlandse team Jumbo Visma woont in Andorra en fietst daar met uitzicht op de bergen op zijn Tacx, een hometrainer waarop hij zijn racefiets kan zetten.
Gesink trapt heel wat virtuele kilometers weg op zijn hometrainer, zo zien we op zijn strava-profiel de afgelopen weken. Ondanks dat hij niet de weg op mag fietste Gesink toch meer dan 2100 kilometer, want gemiddeld zo’n 70 kilometer per dag betekent. Volgens Gesink is het vooral om fit te blijven, echt trainen met een doel doet hij momenteel niet

3. Dafne Schippers traint met een grote bal
Ook voor Dafne Schippers waren de Olympische Spelen van deze zomer in Tokio het grote doel waar ze al lange tijd naar uitkeek. Nu deze uitgesteld zijn naar 2021 is ze vooral bezig om thuis fit te blijven. Met de hashtags #playinside en #playfortheworld laat ze balancerend op een grote fitness bal zien dat ze ook thuis actief bezig kan blijven.
Daarnaast wandelt Schippers veel met haar hond en heeft ze in de garage een krachthonk, waarin ze flink met zware gewichten aan de slag gaat. Ook Schippers zal echter niet kunnen wachten totdat ze weer echt de baan op mag.

4. Van Rouwendaal zwemt in ‘natuurwater’
De grappigste video een Nederlandse sporter kwam de afgelopen weken waarschijnlijk van Sharon van Rouwendaal. De lange afstand zwemster mag momenteel ook het zwembad niet in en het natuurwater waar ze in de zomer in traint is nog niet op tempratuur. Daarom bedacht ze iets anders.
Ze zette een badje op in haar tuin en bond een touw om haar middel waaraan ze continu teruggetrokken wordt. Zeer inventief toch? Zie de video hier:

Real open water conditions: waves and cold water! Luckily I have new sock and gloves to keep me warm. Now only my face is freezing off 😂🥶 * #becreative #stayactive #stayhome #swimming #openwater

Sharon van Rouwendaal shared a video on Instagram: "Real open water conditions: waves and cold water! Luckily I have new sock and gloves to keep me..." * See 947 photos and videos on their profile.

Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws

© 2020 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.28634