Datum plaatsing: 16 april 2020

Bernhoven bereidt zich voor op het opstarten van reguliere zorg


Bernhoven bereidt zich voor op het opstarten van reguliere zorg


Uden (Regionaal): De maatregelen ingesteld door de overheid hebben effect. Bernhoven ziet de laatste dagen een afvlakking in de toestroom van het aantal coronapatiŽnten. Hoewel er nog veel coronapatiŽnten op de IC en in het ziekenhuis liggen, maken we ruimte om de reguliere zorg te gaan opstarten. De Spoedeisende Hulp van Bernhoven ontvangt daarom sinds zaterdag 11 april ook weer non-COVID-19 patiŽnten.

Bernhoven bleek zich te bevinden in het epicentrum van de coronacrisis, 8% van de Nederlandse coronapatiŽnten en 1/3 van alle Brabantse patiŽnten komt uit onze regio Oss Ė Uden - Meierijstad. De stroom patiŽnten die naar Bernhoven kwam was enorm. Er waren dagen waarop ongeveer 60 patiŽnten per dag met mogelijke COVID-19 klachten naar het ziekenhuis kwamen. De impact op het ziekenhuis was groot en maakte het nodig voor Bernhoven om zich bijna volledig als coronaziekenhuis in te richten. Dit is Bernhoven goed gelukt, mede door de bereidheid van ziekenhuizen uit het hele land om ook coronapatiŽnten op te nemen uit onze regio, kon het ziekenhuis in Uden goede zorg blijven geven aan de patiŽnten.

Door de vloedgolf van coronapatiŽnten moest Bernhoven veel meer en sneller reguliere zorg stopzetten dan ziekenhuizen elders in de regio. Komende periode start Bernhoven deze reguliere zorg stap-voor-stap weer op.

Opbouwen reguliere zorg
Bernhoven maakt stapsgewijs de mensen en middelen vrij die nodig zijn voor de reguliere zorg. Dit gebeurt in nauwe samenwerking met het ROAZ (Regionaal Overleg Acute Zorg). De ziekenhuizen in Brabant helpen elkaar om de zorg goed te verdelen. Daarbij wordt rekening gehouden met het gegeven dat de COVID-zorg nog langere tijd deel uitmaakt van de reguliere zorg. Ook Ďsocial distancingí is een randvoorwaarde waar Bernhoven rekening mee moet houden bij het openstellen van de poliklinieken.

Normale toegang SPOEDPOST
De Spoedeisende Hulp (SEH) triagetent wordt donderdag 16 april afgebroken zodat de SEH weer normaal toegankelijk is en het personeel weer door de personeelsingang naar binnen kan. De tent bood extra capaciteit, ten tijde van de grote toestroom, waardoor een snelle eerste beoordeling van coronapatiŽnten mogelijk was.
Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws

© 2020 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.27135