Datum plaatsing: 16 april 2020

Zo maak je thuiswerken leuk


Zo maak je thuiswerken leuk


's-Hertogenbosch (Regionaal): Thuiswerken is ineens het gesprek van de dag, Uiteraard samen met Corona en natuurlijk het weer. Dat laatste ligt vooral aan de temperaturen van dit jaar. Het lijkt wel alsof de zon even extra haar best doet om het coronaleed te verzachten. En dat is fijn.

Nu je niet meer naar kantoor mag en er elke dag meer mensen zijn die thuis moeten werken, is het goed om eens op een rijtje te zetten wat thuiswerken echt fijn maakt. In elk geval de zon en mooi weer. Want wie op een (werk)dag naar buiten gaat, is niet alleen relaxter en productiever maar kan ook nog beter samenwerken. Prettig als je dat nu op afstand moet doen. Maar waarom is buiten zijn zo goed voor je? En hoe maak jij van thuiswerken een feest.

Relaxter door zonlicht
Zonlicht is goed voor het verhogen van je gelukshormoon serotine en het zorgt er voor dat je lichaam melatonine afbreekt. Melatonine is het stofje waar je slaperig van wordt. Kijk dat verklaart dus waarom je in de zomer niet zo moe bent en meer zin hebt in activiteiten. En wist je dat het ook nog er voor zorgt dat je minder trek krijgt in ongezond eten? Een hele goede reden dus om naar buiten te gaan. Bijvoorbeeld om te werken.

Een overleg of even brainstormen in de buiten in plaats van op kantoor, zorgt aantoonbaar voor een verlaging van het stresshormoon cortisol in je hersenen. Mooi meegenomen denk je misschien. Maar als een overleg al verschil maakt, wat kun je dan bereiken door meer buiten te zijn. Buiten te gaan werken bijvoorbeeld door je thuiswerkkantoor in de tuin te installeren.

Een flexplek creëren
Buitenwerken maar hoe dan, denk je misschien. Het is eenvoudiger dan je denkt. Om snel je werkplek in te richten, moet je eigenlijk hetzelfde denken als bij een flexwerkplek. Start met het bekijken van je tuin, tuinhuisje of je balkon. Probeer een rustige plekje in de schaduw te zoeken of creëer een schaduwspot. In de zon zitten klinkt misschien aantrekkelijk maar voor werk is het al snel te warm. Daarnaast is het kijken op je beeldscherm niet fijn in de zon. Heb je je plek gevonden, zie dat dan als je lege flexwerk bureau en richt een laptoptas in waarin je alles doet wat je voor een dag werk nodig hebt. Bijvoorbeeld je laptop, oplader en muis, een schrijfblokje en pen. Maar ook stukken die je moet lezen etc. Een mooie schoudertas heren of dames model is natuurlijk ook een optie. Dat wat jij prettig vindt. Heb je geen overdekte plek buiten, zorg dan voor een zelfde flexplek binnen voor de regenachtige dagen.

Een blokje om bij lastige gesprekken
Lopend bellen is iets dat veel mensen doen. Door de lopen terwijl je praat, kun je makkelijker creatieve oplossingen bedenken. Ook lastige telefoongesprekken of een conflict uitpraten, gaat makkelijker lopend. Nu kun je door je tuin of over je balkon ijsberen maar een rondje om is een betere optie. Ook een goed idee is om een blokje om te gaan als lunchpauze. Even van je werkplek af, kun je makkelijker weer opladen. Door in de ochtend een rugzak klaar te zetten met je lunch en drinken, heb je om twaalf uur geen excuus meer om niet te gaan.

Groen en zon maken je verliefd
Je weet vast al dat de zon op je huid zorgt voor de aanmaak van vitamine D, niet alleen goed voor sterke botten, spieren en een goede afweer, maar ook voor een gezond brein. Groen is bovendien een beschermende factor in de veroudering van je DNA. Mooi meegenomen voor een gewone werkdag. Maar zonlicht maakt ook dat je je sneller weer verliefd voelt. En dat is natuurlijk fijn “thuiskomen” na een werkdag in de tuin.

Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

zakelijk nieuws

© 2020 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.18207