Datum plaatsing: 16 april 2020

Waarom je tuinkers in je keuken moet zaaien


Waarom je tuinkers in je keuken moet zaaien


's-Hertogenbosch (Regionaal): Het is voorjaar en dat betekent niet alleen een vrolijke Herschel rugzak of rains rugzak shoppen, maar ook heel veel zaaien in de tuin. Vergeet niet om eveneens in je keuken te zaaien. Dat klinkt misschien gek, maar het is tegenwoordig heel normaal om een basilicum plant op je keukenblad neer te zetten. Waarom dan geen tuinkers?

Lekker in salades
De tuinkers is afkomstig uit de kruisbloemfamilie. De smaak van de plant varieert van scherp tot pittig en heeft wel iets weg van mosterd. De kiemgroente is erg lekker in salades, over een omelet of gewoon op een broodje. Het geeft je lunch iets feestelijks. En naast dat het prima in te nemen is heeft het voordelen voor je gezondheid.

Vol met vitaminen
In de kruidengeneeskunde wordt tuinkers gebruikt als middel tegen onder andere hoesten, problemen met de blaas, eetlust opwekken en bloedarmoede. De kiemen worden gebruikt als bloedzuiverend middel. Uit onderzoek blijkt dat tuinkers ontstekingsremmend werkt en het risico op chronische ziektes vermindert.

Tuinkers bevat gezonde stoffen bovendien zit het vol met vitamines. Met name vitamine C is goed vertegenwoordigd. Omdat je tuinkers rauw eet blijven de vitamines heel erg goed bewaard. Verder bevat tuinkers gezonde vezels, calcium, ijzer en foliumzuur. Hou wel in je achterhoofd dat je kleine beetjes eet. Toch helpen die kleine beetjes ook voor je gezondheid.

Schoteltje met natte watten
Ben je nog niet helemaal overtuigd om zelf tuinkers te zaaien? Lijkt het je lastig? Goed nieuws, want het is super eenvoudig. Je hebt helemaal geen eigen moestuin nodig. Het enige wat je nodig hebt is een schaaltje en aantal watten.
Leg de zaadjes op natte watten en besproei ze elke dag even met een plantenspuit. Na een dag of tien kun je oogsten. Gewoon afknippen en over je gerecht strooien. De zaden zijn meestal wel verkrijgbaar in de supermarkt. Bij je volgende bezoek even meenemen in je bold banana tas, want naast als die gezondheidsvoordelen is het groeiproces ontzettend leuk om te volgen.

Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws

© 2020 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.27738