Datum plaatsing: 16 april 2020

Wat heeft massaal thuiswerken voor impact op het internet bij jou thuis?


Wat heeft massaal thuiswerken voor impact op het internet bij jou thuis?


's-Hertogenbosch (Regionaal): Stonden we voorheen elke ochtend en elke middag massaal in de file om naar ons werk en weer terug naar huis te rijden, sinds we noodgedwongen thuis moeten werken, zijn er bijna geen files meer op de snelwegen. Het enorm toegenomen gebruik van internet kan echter wel zorgen voor files op de digitale snelweg. Anders gezegd, we moeten ervoor waken dat we het netwerk niet gaan overbelasten. Waar de grote spelers in deze markt er momenteel alles aan doen om de zaak goed op de rit te kunnen houden, heb je thuis zelf de touwtjes in handen. Is jouw netwerk thuis berekend op de extra capaciteit die je nodig hebt?

Aanbieders videodiensten nemen maatregelen
Grote aanbieders van videodiensten, zoals Netflix en Youtube, hebben al maatregelen genomen om overbelasting van het internet te voorkomen. Door de beelden tijdelijk in een lagere bitrate beschikbaar te stellen, neemt het dataverbruik met een kwart af en wordt ruimte gemaakt om het toenemende gebruik van het internet door thuiswerkers te compenseren. Hoge internetsnelheden waren de laatste tijd al steeds gebruikelijker voor providers en de technische ontwikkelingen gaan op dat gebied zo snel dat er ook in de nabije toekomst nog grote sprongen vooruit kunnen worden gemaakt. Je hoeft je daarover dus geen zorgen te maken. Maar het is wel verstandig om zelf een kritisch naar je eigen thuisverbruik te kijken. Wat is daaraan gewijzigd in de nieuwe situatie?

•De kans is groot dat je vaker online gaat en dat je meer data verstuurt, omdat je informatie deelt met collega’s.

•Niet alleen jijzelf bent thuis, maar als je in een gezin leeft, zijn je huisgenoten er dus ook veel vaker. Als zij ook thuis aan het werk zijn (denk ook aan verbindingen met scholen) dan stijgt het dataverbruik nog verder.

•Iedereen die thuis is, heeft zijn mobiele telefoon waarschijnlijk gekoppeld aan het thuisnetwerk om dataverbruik je besparen. Maar wat je niet gebruikt vanuit je bundel, belast natuurlijk wel je internetverbinding thuis.

Mocht je tot de conclusie zijn gekomen dat de capaciteit van je eigen netwerk het niet meer aankan, kijk dan eens op de website Internetvergelijken.nl om de aanbieders met elkaar te vergelijken en de beste deal te pakken voor een snellere aansluiting. Je kunt alleen internet upgraden, maar eventueel ook kiezen voor een combinatiepakket, hetgeen soms extra voordeel kan opleveren

Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

zakelijk nieuws
Colums
08 jul
08 jul
05 jun


Meer columns

© 2020 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.16878