Datum plaatsing: 16 april 2020

BrabantSport Zorgtour van start met beweeglessen bij seniorenwoningen in Heesch


BrabantSport Zorgtour van start met beweeglessen bij seniorenwoningen in Heesch


Heesch (Bernheze): Op 16 april is de BrabantSport Zorgtour gestart. Tijdens deze tour brengen Brabantse topsporters een bezoek aan een aantal Brabantse zorginstellingen en ziekenhuizen. Hierbij wordt per locatie bekeken waar behoefte aan is. Olympisch para-atlete Sanne Voets, ambassadrice van Team BrabantSport, verzorgde onder andere een beweegles voor bewoners van seniorenwoningen van MooiLand in Heesch. Deze les gaf ze samen met Ineke Schlatmann, vanuit Uniek Sporten Noordoost-Brabant, een activiteit van ONS welzijn. Doel van de tour is iedereen te inspireren om ook nu vanuit hun woning te blijven bewegen. En dat lukte! De bewoners deden actief mee vanaf hun balkon of vanachter het raam.

Bewegen juist nu belangrijk
Heel Nederland blijft thuis. En ouderen en mensen met een beperking of chronische aandoening worden al helemaal verzocht zo min mogelijk de deur uit te gaan. En toch is het voor hen juist nu extra belangrijk om voldoende te bewegen. Sporten houdt je namelijk gezond, fit en vrolijk. Sanne Voets: “Mijn sportwedstrijden voor de komende tijd zijn helaas afgelast. Maar ik weet zelf hoe belangrijk het is om juist nu ook in beweging te blijven en wil daarom ook andere mensen inspireren om thuis voldoende te bewegen. Bovendien wil ik met deze actie zorgen voor wat positieve energie in deze verwarrende tijd.”

Enthousiaste bewoners
Het enthousiasme van de bewoners van de diverse zorginstellingen was groot en ze bewogen fanatiek mee. Na afloop kregen de deelnemers een kaart met een beweegbingo in de brievenbus met leuke, laagdrempelige oefeningen die ze zelf ook de komende tijd binnen kunnen doen. Arnold van Hazendonk van Uniek Sporten Noordoost-Brabant namens ONS welzijn: “Het is altijd belangrijk om voldoende te bewegen. Maar nu we minder de deur uit kunnen, is de kans groot dat je minder beweegt. En juist in deze tijden moeten we opletten dat we genoeg bewegen. Bewegen is namelijk goed voor je weerstand. En een goede weerstand zorgt ervoor dat je minder snel ziek wordt.”

Steuntje in de rug
De actie is niet alleen bedoeld om de bewoners in beweging te houden, maar zeker ook om zorgpersoneel te steunen. Het Coronavirus heeft het leven van de hele samenleving op zijn kop gezet. Zo kunnen mensen in zorginstellingen bijvoorbeeld geen bezoek ontvangen. Michel Reinders, directeur BrabantSport: “BrabantSport wil in deze tijd van crisis echter niet te veel kijken naar wat er niet kan, maar juist naar wat we samen wel kunnen bereiken. Daarom dit initiatief, waarmee we aandacht besteden aan zorgpersoneel en kwetsbare groepen. Mooi dat we sport zo kunnen inzetten om ons steentje bij te dragen tijdens deze Coronacrisis.”Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws

© 2020 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.29237