Datum plaatsing: 20 april 2020

Op bezoek bij patiŽnten Bernhoven weer mogelijk


Op bezoek bij patiŽnten Bernhoven weer mogelijk


Uden (Regionaal): Ziekenhuis Bernhoven in Uden heeft het bezoeken van patiŽnten weer beperkt mogelijk gemaakt. Per patiŽnt mogen er iedere dag tussen 17.00 en 19.00 uur maximaal twee bezoekers komen. Zij mogen zelf geen klachten hebben, zoals hoesten, verkoudheid, keelpijn, koorts en/of kortademigheid. Tot voor kort was bezoek tijdens de coronacrisis helemaal uit den boze. Op 24 maart maakte het ziekenhuis bekend deze maatregel liever niet genomen te hebben, maar dat ze door deze bijzondere tijden geen andere mogelijkheid hadden. Er waren wel enkele uitzonderingen mogelijk. Omdat het ziekenhuis nu ziet dat de uitbraak van het coronavirus in de regio afvlakt en het aantal opnames van COVID-19-patiŽnten afneemt, wordt bezoek weer toegelaten.

Bezoekers die nu op bezoek willen bij een patiŽnt moeten wel aan enkele regels voldoen. Ten eerste moeten ze bij binnenkomst de handen desinfecteren. Daarnaast moeten ze anderhalve meter afstand houden, ook van de patiŽnt. Knuffelen en aanraken mag dus niet. Bij een bezoek aan een patiŽnt die mogelijk besmet is met het coronavirus, moeten de bezoekers een mondmasker en spatbril op. Is het bezoek(uur) afgelopen, dan moeten de bezoekers het ziekenhuis direct via de kortste route verlaten.

Op de intensive care en de afdeling vrouw/kind wordt nog altijd geen bezoek toegelaten. Er kunnen daarop nog steeds wel uitzonderingen zijn.Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws

© 2020 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.31018