Datum plaatsing: 20 april 2020 - Laatst gewijzigd: 20-04-2020 11:45:49

Buiten-bingo op gepaste afstand in Heesche buurt


Buiten-bingo op gepaste afstand in Heesche buurt


Heesch (Bernheze): Bewoners Audrey van der Linde en Trees Smits kwamen op het idee om wat voor de buurt te doen in het speeltuintje in de straat. Omdat er veel oudere mensen in deze wijk wonen, kozen de initiatiefnemers voor een bingo. Van der Linde en Smits deden bingokaarten in de brievenbus met een uitnodiging. Deelnemers mochten gratis meedoen, als ze een prijs beschikbaar stelden. De een trok een fles wijn uit de kast en een ander leverde een spelletje of roman aan. "Er was zelfs iemand die aanbood sgroppinoijs te maken. Het winnende gezin heeft daar in de tuin lekker van kunnen genieten", vertelt Smits.
Arjan van Houtum regelde een microfoon met versterker, waardoor maar liefst vijftien gezinnen vanuit hun eigen voortuin mee konden doen aan het spel. Allemaal met de nodige afstand tussen elkaar, met hun eigen kopje koffie. "Het voelde aan als een groot terras. Na de bingo is bijna iedereen nog uren blijven zitten voor een naborrel", zegt Smits trots.
Het spontane idee krijgt niet direct een vervolg. Smits: "We hebben wel het idee om een boekenkast in de speeltuin te zetten, zodat we een eigen bibliotheek creëren waar iedereen boeken kan lenen." En meerdere keren per week gaat een groepje, met de anderhalvemeterregel in acht nemend, Tai Chi-oefeningen doen. (bron d-tv)

Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws

© 2020 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.29043