Datum plaatsing: 20 april 2020

Help, ik heb schade maar weet niet hoe


Help, ik heb schade maar weet niet hoe


's-Hertogenbosch (Regionaal): Stel, je komt na je werkdag weer bij je auto die geparkeerd staat in de kelder van het bedrijf en je ziet ineens een schram op het portier. Geen deuk, maar wel alsof er een auto langs heen is geschaafd. Je ziet geen briefje liggen die is achtergelaten bij een ander en je weet ook niet of het van vandaag is, of dat je het per ongeluk zelf hebt gedaan en het je nu pas opvalt. Kun je in dit geval beroep doen op je autoverzekering?

Schade door onbekende
Nu gaan we er vanuit dat er schade is aangericht aan je auto door iemand anders, maar wie weet je niet. Je hebt geen mensen die je nu kunt aanspreken en er hangen geen camera’s op dit punt. Wat kun je dan doen? Je kunt een beroep doen op het Waarborgfonds, waar je moet aantonen dat er bijvoorbeeld lak van een ander voertuig op je auto zit. Je moet foto’s aanleveren én je moet er op letten dat, er een eigen risico geldt van 250 euro. Lukt het je niet om een vergoeding via Waarborgfonds te krijgen, dan kun je een beroep doen op je autoverzekering. WA is niet genoeg, dan zou je minimaal een Casco autoverzekering moeten hebben. Dit gaat echter wel van je schadevrije jaren af, waardoor premie stijgt.

Schade toch door jezelf
Oei, je bedenkt je toch dat je wel heel kort langs een auto bent gereden laatst met inparkeren. Jijzelf kan het ook geweest zijn. Daar ga je in dit geval dan ook maar vanuit. Toch baal je van de schade en wil je het laten repareren. De schram lijkt niet al te diep, maar je ziet het toch en het is niet even weg te poetsen. Is het dan verstandig om je autoverzekering uit te laten betalen? Dit gaat wel van je schadevrije jaren af, waardoor de premie zal stijgen. En je betaalt een eigen risico. De enige autoverzekering die schade door eigen schuld vergoedt, is Allrisk autoverzekering. Denk je dat de schade wel meevalt, dan is het misschien verstandiger om deze uit eigen portemonnee te betalen.

Autoverzekering bij Inshared
Een autoverzekering is verplicht in Nederland en kan je echt uit de brand helpen bij schade. Bekijk en vergelijk de autoverzekeringen eens bij Inshared. Deze partij doet zoveel mogelijk online, waardoor ze de premies zo laag mogelijk kunnen houden. Dit gaat niet ten kosten van de service en van het gemak. Bekijk hun site voor meer informatie.


Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

zakelijk nieuws

© 2021 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.16799