Datum plaatsing: 22 april 2020 - Laatst gewijzigd: 22-04-2020 11:54:28

Moordverdachte Rik van de Rakt is beruchte asielzoeker


Moordverdachte Rik van de Rakt is beruchte asielzoeker


Heesch (Bernheze): Zondagochtend werd Rik van de Rakt, een jongeman van achttien opgegroeid in Nistelrode en woonachtig in Heesch, zwaargewond gevonden naast zijn fiets dicht bij de kruising van de de Julianasingel met de Dr. Saal van Zwanenbergsingel in Oss. Hij bleek te zijn neergestoken. Hulp mocht niet meer baten, hij overleed ter plaatse.

Later diezelfde dag werd een verwarde man aangehouden op het station van Oss. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij de dood van het achttienjarige slachtoffer. Vandaag wordt de verdachte voorgeleid aan de rechter-commissaris. De verdachte die vastzit voor de dodelijke steekpartij is een man uit Sudan die hier in Nederland een verblijfsvergunning heeft. Dat heeft de politie bevestigd. Het gaat om een 25-jarige man die in Heesch woont. Hij is ook eerder al in aanraking geweest met de politie onder meer omdat hij voor veel overlast zorgt in de buurt.

Dinsdag is bij de verdachte huiszoeking gedaan. Een woordvoerder van de politie kon niet zeggen waar precies naar is gezocht en of er iets is gevonden. Het onderzoek is nog in volle gang. De verdachte zou ook hebben geprobeerd een vrouw neer te steken, die wist te ontkomen. De politie heeft contact met de vrouw, maar wat precies het verhaal is, is onderwerp van onderzoek.

Burgemeester Moorman spreekt met ongeloof en afschuw over het incident. Haar gedachten en medeleven gaan uit naar de nabestaanden: ‘Het is niet te bevatten wat er is gebeurd. Het is verschrikkelijk dat een jonge jongen het slachtoffer is geworden van een schijnbaar willekeurige daad. Ik leef intens mee met z’n ouders, familie en vrienden. Als ik eraan denk wat zij nu meemaken, dan breekt mijn hart. Dit laat niemand onberoerd.’ Zoals de politie al heeft gemeld is de verdachte een statushouder met een verblijfsvergunning. Hij woont sinds begin dit jaar in Heesch. Er zijn nog veel vragen en politie en justitie zijn nog volop bezig met onderzoek. Moorman: ‘Laten we niet speculeren en vooruitlopen op de uitkomsten van het onderzoek. Ook uit respect voor de nabestaanden.’Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

politie nieuws

© 2020 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.22585