Datum plaatsing: 22 april 2020

Rijverbod voor blowen achter stuur


Rijverbod voor blowen achter stuur


's-Hertogenbosch ('s Hertogenbosch): Woensdag 22 april 2020, omstreeks 08.10 reed er een surveillance eenheid over de Hambakenweg in Den Bosch. Vlak voordat zij een bestelauto wilde inhalen, zagen de collega's dat deze bestelauto deels op hun rijstrook reed en deels op zijn eigen rijbaan. Bij het inhalen zagen zij dat de bestuurder een mobiele telefoon in zijn handen vast had en druk aan het app-en of sms-en was.

De bestuurder kreeg een stopteken en een bekeuring van 240 euro voor het vasthouden van een elektronisch apparaat. Tijdens het bekeuringsgesprek met de bestuurder, roken de collega's een duidelijk hennepgeur. De bestuurder werd onderworpen aan een speekseltest en deze bleek positief te testen op de aanwezigheid van THC. Dit is het hoofdbestandsdeel van een joint. De verdachte werd hierop aangehouden en op het bureau werd er een bloedmonster bij hem afgenomen. Over een week of zes zal blijken of de 21-jarige Bosschenaar een te hoog gehalte THC in zijn bloed had. Gelet op het feit dat de verdachte verklaarde meerdere keren per week een joint te roken, is de kans zeer reëel dat hij vervolgd zal worden. In theorie kan het OM beslissen om zijn rijbewijs in te nemen en hem een rijvaardigheidstraining te laten volgen.

Naast de bekeuring voor het 'mobiel bellen', het rijden onder invloed van een aangewezen stof, ontving de bestuurder ook een rijverbod van 24 uur. Hierdoor kan hij zijn werk vandaag en deels zijn werk morgen niet uitvoeren.Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

politie nieuws

© 2020 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.24353