Datum plaatsing: 01 mei 2020

Hoe kun je de vloer van je woning isoleren?


Hoe kun je de vloer van je woning isoleren?


's-Hertogenbosch (Regionaal): Als je woning nog geen vloerisolatie heeft dan is het tijd om hier verandering in te brengen. Als je een fervente doe-het-zelver bent kun je dit zelf doen, maar je kunt natuurlijk ook een specialist inhuren voor dit klusje. Eventueel kun je dan direct ook nog een elektrische vloerverwarming aanbrengen als je dan toch bezig bent. Door alles zelf te doen zul je logischerwijs veel geld besparen. Je kunt de vloerisolatie op meerdere manieren aanpakken, hieronder geven we drie voorbeelden.

Onderzijde vloer
De meest efficiënte manier van het isoleren van een vloer is door de onderzijde aan te pakken. Hierbij kun je onder meer tempex. Dit zijn isolatieplaten die je tevens kunt inzetten bij het ophogen van straatwerk in je tuin. Er zijn natuurlijk ook andere isolatiematerialen waarvoor je kunt kiezen. Denk bijvoorbeeld aan gespoten isolatieschuim of folie-isolatie. Bij een betonvloer moet je het materiaal met pinnen bevestigen of plakken. Bij een vloer van hout moet je het isolatiemateriaal tussen de balken aanbrengen.

Bovenzijde vloer
Als je geen kruipruimte hebt of deze niet kunt bereiken dan kun je ervoor kiezen om de bovenkant van de vloer te isoleren. Dit is namelijk nog een mogelijkheid. Hierbij zou je onder meer voldoende drukvast isolatiemateriaal kunnen gebruiken. Toch is dit wel een ingrijpende klus. Het zal er namelijk voor zorgen dat de vloer een aantal centimeters hoger wordt. Hoeveel het verschil zal zijn hangt met name af van de dikte van de isolatie. De nadelen hiervan zijn dat de deuren ingekort moeten worden. Ook moet je het toilet en de keuken waarschijnlijk aanpassen.

Vloer vervangen
In een aantal situaties is het een goede optie om de vloer helemaal te vervangen. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn als je een houten vloer hebt die last heeft van houtrot. Ook kun je kiezen voor een vervanging als je geen verwarming kunt aanbrengen in de huidige vloer. Bovendien zou je dan een geïsoleerde vloer kunnen nemen. Denk bijvoorbeeld aan een balkenbroodjesvloer, wat ook wel een renovatievloer wordt genoemd. Daarnaast kun je ook een nieuwe vloer storten op de bodem van de kruipruimte op een laag isolatie.

Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

zakelijk nieuws
Colums
08 jul
08 jul
05 jun


Meer columns

© 2020 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.19265