Datum plaatsing: 09 mei 2020

Bouw 37 appartementen op plek Aldi dit najaar van start


Bouw 37 appartementen op plek Aldi dit najaar van start


Rosmalen ('s Hertogenbosch): Hoedemakers start nog dit najaar met de bouw van een appartenmentencomplex aan de Raadhuisstraat in Rosmalen. Op de plek waar voorheen het postkantoor en de Aldi supermarkt gevestigd waren komen 27 huurapartementen in de vrijsector. Huurprijzen beginnen bij 950 euro per maand.

Omwonenden hadden veel moeite met de hoogte van de voorgenomen bouw op de hoek Raadhuisstraat en Hoogstraat in Rosmalen. De vier bouwlagen waren vooral voor bewoners van de woningen aan de Korte Nieuwstraat wel fors, moest de gemeente erkennen. Aan die kant is daarom het plan deels aangepast. Het hoekgebouw Hoogstraat en Raadhuisstraat wordt vier etages hoog. In de richting van de Korte Nieuwstraat komen nog maar drie verdiepingen. Dat geldt ook voor het grootste deel van de bebouwing aan de Raadhuisstraat. Daardoor moest het aantal appartementen dat ontwikkelaar Hoedemakers kan realiseren wel worden teruggebracht van 39 naar 37 stuks.

De appartementen in de twee haaks op elkaar staande gebouwen worden gemiddeld tussen 75 en 100 vierkante meter groot, met minimaal twee en maximaal drie slaapkamers. Van ongeveer de helft van de appartementen wordt de huur zo’n 950 euro per maand. Voor de grootste appartementen ligt de huur boven de 1000 euro.

Bij bouwplannen geldt in de gemeente Den Bosch de voorwaarde dat 25 procent van de woningen onder de socialehuurgrens van 737,14 euro per maand ligt. B en W hebben ermee ingestemd dat Hoedemakers het sociale deel van dit Rosmalense project elders bouwt: dat wordt plan de Vlieger in Hintham.Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws

© 2020 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.28493