Datum plaatsing: 07 mei 2020

‘Meimaand Mariamaand’ moderniseert: via livestream te volgen


‘Meimaand Mariamaand’ moderniseert: via livestream te volgen


's-Hertogenbosch ('s Hertogenbosch): Vanwege het coronavirus kunnen ook de traditionele activiteiten en rituelen die horen bij de de Mariamaand mei niet doorgaan. De Broederschap van Onze Lieve Vrouw van Den Bosch wil daarom de teleurgestelde Bosschenaren en pelgrims een hart onder de riem steken en bedacht het thema ‘Thuis bij Maria’. Op diverse manieren brengt De Broederschap dit jaar Maria bij de mensen thuis, waardoor men zich verbonden kan blijven voelen met de Zoete Moeder. Vanuit de Sint-Jan worden de hele dag via een webcam livestream beelden uitgezonden. Van de vieringen en van het beeld van Maria. Die beelden zijn te bekijken via www.thuisbijmaria.nu

Noveenkaars opsteken
Veel mensen komen naar Maria om een kaarsje op te steken. Dat kan vanaf 1 mei ook digitaal via Thuis bij Maria. Tegen betaling van 6 euro steekt de koster een echte noveenkaars op bij Maria en spreekt plebaan Vincent Blom de volgende dag tijdens de viering van 19.00 uur een persoonlijke intentie uit.
Tussen 10 en 18 mei kunnen mensen elkaar online en offline ontmoeten. Inwoners van Den Bosch en alle andere belangstellenden wordt gevraagd om in ieder geval deze 9 dagen een blauwwitte vlag uit te hangen en een Mariabeeld met kaarsje en bloemetje voor het raam te plaatsen. Foto’s hiervan kunnen gedeeld worden op de Facebookpagina van De Broederschap .

Meimaandboekje 2.0
Voor het meimaandboekje van dit jaar heeft redacteur Lia Hesemans tien mensen geïnterviewd over wat Thuis bij Maria voor hen betekent. Mensen die bij de Broederschap en bij de Sint-Jan betrokken zijn vanuit hun functie, vanuit vrijetijdsbesteding of als kerkganger. Daarnaast bevat het boekje een plattegrond met toelichting van de bidtochtroute (beeweg) zoals die ieder ‘gewoon jaar’ op Moederdag door het centrum van de stad wordt gelopen.

Vieringen en rozenkransgebed
Van maandag tot en met zaterdag vinden in de Sint Jan eucharistievieringen plaats om 08.30 en om 19.00 uur. Op zondag de Hoogmis om 10.00 uur. Op maandag tot en met vrijdag bidt plebaan Vincent Blom om 18.30 uur het Rozenkransgebed.De Sint-Jan is van maandag tot en met zaterdag geopend van 09.00 tot 17.00 uur en op zondag van 11.00 tot 17.00 uur.

Concerten
Op woensdagen 20 en 27 mei klinken in het centrum van 11.30 tot 12.30 uur Marialiederen uit heden en verleden. Uitgevoerd door stadsbeiaardier Joost van Balkom. En elke zondagmorgen, na de mis van 10.00 uur zingt een aantal leden van de Schola Cantorum het Bossche Marialied. Ook dit is te volgen via livestream.

foto G.LantinkUw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws

© 2020 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.28769