Datum plaatsing: 10 mei 2020

Heesche filmmaker wint NL Award voor beste documentaire van het jaar


Heesche filmmaker wint NL Award voor beste documentaire van het jaar


Heesch (Bernheze): De documentaire ‘Schapenheld’ van de Heesche filmmaker Ton van Zantvoort heeft de NL Award gewonnen voor beste documentaire van het jaar. De NL Awards zijn de jaarlijkse onderscheidingen voor de beste producties van de regionale omroepen.

In ‘Schapenheld’ zien we hoe schaapsherder Stijn Hilgers uit Goirle met zijn kudde door Brabant reist en een eerlijk en duurzaam bestaan leeft met zijn vrouw en twee kinderen. Maar dit leven is verre van makkelijk. De jury: “De documentaire van Van Zantvoort is een mooi document met nationale relevantie. Vanaf het eerste beeld word je onweerstaanbaar meegevoerd in de ontwikkelingen. Het is knap hoe de makers erin slagen om dichtbij te blijven.”
‘Schapenheld’ (Omroep Brabant, KRO-NCRV) was genomineerd in de categorie beste documentaire samen met ‘Opgeve: amme nooit nie’ (Omroep Zeeland) en ‘Mannen in zwart – in de schaduw van de muziek ‘(L1). De NL Award zou aanvankelijk 25 maart worden uitgereikt door minister Arie Slob (Basis-en Voortgezet Onderwijs en Media) tijdens het NL Media event, maar dit werd afgelast vanwege het Corona Virus. Arie Slob geeft vanuit Den Haag aan dat hij verheugd is over de kwaliteit die dit jaar is beloond meteen NL Award. Regisseur Ton van Zantvoort won in 2015 de Gouden NL Award met de film over Benno L.
‘Sheep Hero’ zoals de Engelse titel luidt, werd het afgelopen jaar geselecteerd door meer dan 75 gerenommeerde internationale filmfestivals en won maar liefst 16 prijzen en 35 nominaties. Vorig jaar was de film ook te zien op het grote doek in een uitverkochte Pas in Heesch.

Meer informatie: www.sheephero.nlUw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws

© 2020 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.26875