Datum plaatsing: 11 mei 2020

Ga de werkdip tegen


Ga de werkdip tegen


's-Hertogenbosch (Regionaal): Je kent het wel, je hebt even geen motivatie en energie meer om aan de slag te gaan. Dit wordt ook wel een werkdip genoemd. Maar wat kun je tegen zo’n dergelijke werkdip doen? Motivatie is het sleutelwoord hierin, je wilt namelijk wel de hele dag productief aan het werk zijn. Hoe kun je jezelf motiveren? Dat lees je in dit blog van SKEPP!

Beweging is key
Het is wetenschappelijk bewezen dat door beweging onze hersenen actief blijven. Door te blijven bewegen heb je geen tijd om vermoeid te raken of om afgeleid te raken van je werk. Voel je dat je een dipje krijgt? Haal dan voor jezelf een kopje koffie of thee. Je bent dan al in beweging doordat je naar de keuken moet lopen.
Een wandeling in de buitenlucht doet ook wonderen! Ga er samen met je collega’s eens op uit in de lunchpauze. Door de frisse lucht van buiten krijg je weer nieuwe motivatie en inspiratie voor je werkzaamheden. Naast dat beweging zorgt voor motivatie, is het ook nog eens hartstikke gezond voor je! Te veel beweging bestaat niet.

Ga af en toe staand werken
Om een werkdip tegen te gaan is een actieve werkhouding belangrijk. Met behulp van een zit- sta bureau kun je af en toe afwisselen in werkhouding. Dit bureau is in hoogte verstelbaar waardoor je ook staand kunt werken. Door af te wisselen tussen zitten en staan, krijg je gedurende de dag meer beweging. Staand werken heeft een positief effect op de hersenen, door de afwisseling blijven je hersenen actief. Zo blijf je gemotiveerd en raak je niet in een werkdip.

Gezonde voeding is cruciaal
Gezonde voeding is erg belangrijk om je lichaam en geest in balans te houden. Hoe verleidelijk het ook is om koekjes en chocola te eten, dit bevorderd een werkdip alleen maar. Door gezond eten krijgt je lichaam energie, maar eet je te veel suikers dan krijg je een snelle energiepiek. Deze piek is maar van korte duur waardoor je daarna weer sneller in een dipje kunt raken. Je lichaam haalt energie voor langere tijd uit gezonde voeding. En dat is wat je graag wilt bereiken. Voel je vitaler en fitter door gezonde voeding!

Ga de werkdip tegen en zorg voor meer motivatie!
Wij hebben je tips gegeven om de werkdip tegen te gaan. Of je nu op kantoor in Rotterdam zit of je zit lekker thuis te werken, vergeet niet om te blijven bewegen en gezond te blijven eten! Mocht je toch een werkdip krijgen? Probeer dan om even je ergens anders op te concentreren in plaats van op je werkzaamheden. Je zult merken dat je daarna met een frisse blik naar je werk kunt kijken!

Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws

© 2020 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.27058