Datum plaatsing: 19 mei 2020

Welk glas moet gebruikt worden bij een gin tonic


Welk glas moet gebruikt worden bij een gin tonic


's-Hertogenbosch (Regionaal): De gin tonic wordt door veel mensen gezien als de populairste cocktail aller tijden. Met name in de zomer gaan deze drankjes als zoete broodjes over de toonbank. Het is een ware klassieker geworden, alhoewel niet iedereen er even fan van is. Dat mag natuurlijk, want uiteraard verschillen smaken. Bovendien gaat er nog wel eens wat mis bij het bereiden van gin tonic. Als het niet goed bereid wordt dan is het logischerwijs minder lekker of zelfs vies.

Als je zelf gin tonic wilt maken dan valt het qua moeilijkheidsgraad eigenlijk best wel mee. Je moet alleen wel de juiste verhouding gebruiken, maar dat is logisch. Voor de meeste mensen verschilt de perfecte verhouding, maar over het algemeen zal het glas moeten bestaan uit 1 deel gin en 3 delen tonic. Dit houdt in dat er ongeveer 40 milliliter gin in het glas moet worden gegoten, terwijl de 3 delen tonic bestaat uit circa 120 milliliter. Je moet de ijsklontjes natuurlijk niet vergeten!

Niet alleen de verhouding van de gin en tonic is van belang bij het bereiden van het lekkere drankje. Ook het juiste glas is belangrijk. Dit is van belang om de dranken tot hun recht te laten komen. Kijk bijvoorbeeld naar een klassieke Martini. Dit moet je drinken in een trechterglas om ervoor te zorgen dat jouw handen de cocktail niet op kunnen warmen. Bij gin geldt dit ook, maar bij gin tonic dan juist weer niet. Volg je het nog?

Bij gin tonic heb je namelijk twee keuzes: een bol glas, ook wel ballonglas genoemd, of een longdrinkglas. Bij een ballonglas komen de smaken perfect tot hun recht, terwijl bij longdrinkglazen de gin tonic meer gaat bruisen. In principe zijn beide glazen goed te gebruiken. Toch wordt het bolle glas gezien als de perfecte optie. Hierbij is het aan te raden om kristalglazen te kopen. Dit materiaal kan tegen een stootje, terwijl je deze glazen ook gewoon in de vaatwasser kunt zetten. Zodoende zal de levensduur van dergelijke glazen relatief hoog liggen zodat jij kunt genieten van veel gin tonics.
Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws

© 2020 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.30395