Datum plaatsing: 29 mei 2020

Mooie vuurschalen voor in de tuin


Mooie vuurschalen voor in de tuin


's-Hertogenbosch (Regionaal): De zomer is weer gearriveerd in Nederland. De temperatuur gaat langzaam maar zeker omhoog doordat het zonnetje steeds meer tevoorschijn komt vanachter de wolken. Het zal dus ook weer tijd worden om de barbecue af te stoffen. Als je hier toch mee bezig bent dan kun je direct ook de rest van je tuin aanpakken. Hierbij kun je natuurlijk van alles doen. Zo zou je een mooie overkapping in de tuin kunnen bouwen waaronder je mooi kunt zitten en barbecueën. Daarnaast kun je ook een prachtige eyecatcher gaan plaatsen, zoals bijvoorbeeld een waterschaal of een tuinhaard.

Vuurschaal
Ook een vuurschaal kan een prachtig element zijn voor in je tuin. Bovendien zijn vuurschalen uiterst functioneel, terwijl ze dus ook zeker sfeer- en stijlvol zijn. Als je een vuurtje in een vuurschaal aansteekt dan zal dit logischerwijs voor warmte zorgen. Dit is met name goed vertoeven tijdens de wat koelere zomeravonden. Overigens kun je ook een vuurschaal in principe ook als een barbecue gebruiken, al heb je hiervoor nog wel een aantal accessoires nodig. Zo zou je een rooster kunnen kopen, maar met een driepoot kun je het ook mogelijk maken om je vuurschaal om te toveren tot een barbecue.

Barbecue
Toch is het veel beter om een daadwerkelijke barbecue aan te schaffen, zoals een luxe exemplaar van Outdoorchef. Bij het kopen van een BBQ moet je op een aantal factoren letten. Zo moet je rekening houden met het type barbecue. Er zijn namelijk een paar verschillende soorten, te weten gasbarbecue, houtskoolbarbecue en elektrische barbecue. Daarover later meer. Daarnaast moet je natuurlijk ook letten op het formaat van de BBQ. In een tuin zul je bijvoorbeeld een grotere barbecue kunnen plaatsen dan op een balkon. In een tuin zou je zelfs een heuse buitenkeuken kunnen installeren als je dit zou willen.

Gasbarbecue
De gasbarbecue is met name een goede keuze als je snel en eenvoudig wilt barbecueën. Een gas BBQ is namelijk ontzettend snel startklaar. Dit houdt in dat ze zeer snel opwarmen, terwijl het ook makkelijk is om de barbecue aan te steken. Toch zal de hitte van het vuur niet maximaal zijn, al kun je de temperatuur wel regelen en controleren. Dit is logischerwijs een groot voordeel van een gas BBQ. Iets dat nadelig is aan de gasbarbecue is dat het geen authentieke smaak heeft, terwijl zo’n exemplaar over het algemeen ook best wat kost.

Elektrische barbecue
De elektrische barbecue is misschien nog wel gemakkelijker te gebruiken dan een gas BBQ. Je hoeft alleen maar de stekker in het stopcontact te zetten en je kunt beginnen. Dit doe je door de temperatuur met de regelaar te veranderen en te bepalen. Het zal dan een paar minuten duren voordat je het vlees op de BBQ kunt leggen. In principe zijn de elektrische barbecues niet al te duur. Ook is de temperatuur dus regelbaar. Helaas kun je zo een BBQ niet maximaal verhitten. Ook heeft het niet echt een authentieke smaak.

Houtskoolbarbecue
Als je een eyecatcher wilt dan kies je voor een houtskoolbarbecue. Zo een model is over het algemeen ontzettend sfeervol, maar dit is nog lang niet alles. Een houtskool BBQ zal het vlees namelijk vaak ook een heerlijke rokerige smaak geven. Dit is voor de echte liefhebber een enorm pluspunt. Natuurlijk heeft een houtskoolbarbecue ook een aantal nadelen. Zo duurt het meestal even voordat je het vuur hebt aangestoken. Gelukkig kun je dit probleem enigszins verhelpen met behulp van een brikettenstarter. Ook kun je de temperatuur niet regelen bij een houtskool BBQ, al is het wel mogelijk om het maximaal te verhitten.

Heerlijke gerechten
Tegenwoordig wordt een barbecue voor veel meer dan alleen een hamburger, een worst of een speklap gebruikt. Men maakt hele gerechten op de BBQ. Denk bijvoorbeeld aan een lekkere lamsrack. Van zichzelf is dit al een mooi stuk vlees, maar van een barbecue wordt het nog veel lekkerder. Marineer de lamsrack eerst met groene kruiden, citroen en knoflook waarna je het op de BBQ bereidt tot het er rosé uitziet. Smullen maar! Ook buikspek wordt steeds populairder, wat tevens het geval is bij de barbecue fanaten. Op de BBQ kun je namelijk Oosters buikspek maken, wat echt heerlijk is. Hierbij marineer je het buikspek in een mengsel van onder meer ketjap manis en hoisinsaus. Hierna moet je het vlees langzaam laten garen op de barbecue. Dit zal ervoor zorgen dat het buikspek nadat het bereid is lekker mals zal zijn. Loopt het water je al in de mond?
Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

zakelijk nieuws

© 2020 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.19075